Gjør GeForce 6800 til GT/Ultra


Med RivaTuner kan du snart velge antall pipelines selv
(Bilde: Digit-Life)

Med den nye versjonen av RivaTuner kan det være mulig å gjøre GeForce 6800 "standard" til Ultra eller GT - i hvert fall når det kommer til antallet pipelines. Flere pipelines gjør at en grafikkbrikke kan utføre flere instruksjoner per klokke. Muligheten til å endre antallet pipelines via programvare kan tyde på at alle GeForce 6800-brikkene i utgangspunktet er identiske, og har fått antall pipelines og klokkefrekvens satt i BIOS etter stresstesting på fabrikkene.

Det finnes lite informasjon om selve metoden som benyttes i RivaTuner. Den nåværende versjonen av programvaren ser ikke ut til å støtte "overklokkingen" av pipelinene, og det har derfor ikke vært mulig for HW.no å sjekke dette selv i morgentimene i dag. Ifølge Digit-Life, skal det derimot være mulig å forbigå GeForce 6800-kortene sin BIOS og sette antall pipelines manuelt.

Dersom et grafikkort som bare har 12 fysiske pipelines settes til 16 - fire mer enn de som faktisk eksisterer i GPU-en - eller de fire ekstra pipelinene er defekte, vil det føre til feilvisning av 3D-grafikk ("artifacts"). Med tanke på at grafikkbrikkene sorteres etter ytelse og/eller defekter, er det rimelig trygt å anta at ikke alle kortene vil fungere like bra med en slik "hack". Derimot går det alltids an å avinstallere RivaTuner og sette innstillingene tilbake til standard.

RivaTuner med "pipeline-hacken" var ikke tilgjengelig i morgentimene i dag, men når den kommer kan den lastes ned fra Guru3d.

(Kilde: Digit-Life, Guru3D)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen