Gjør FX 5900 til FX 5950 Ultra
Et koreansk nettsted har publisert detaljert informasjon om hvordan man kan modifisere et standard GeForce FX 5900-kort til samme spesifikasjoner som den nylanserte storebroren GeForce FX 5950 Ultra. Og det uten å bruke loddebolten én eneste gang.

Prosessen er nemlig like enkel som å oppdatere BIOS-en og det er akkurat det det innebærer. Koreanerne har ganske enkelt erstattet BIOS-programvaren i et FX 5900-kort med BIOS-en fra FX 5950 Ultra - og vips hadde man et FX 5950 Ultra-kort.

Dog anbefaler vi alle som vil forsøke dette stuntet på sitt eget dyrekjøpte NVIDIA-kort å sørge for skikkelig kjøling: GeForce FX 5950 Ultra har en 75 MHz raskere kjernefrekvens og 100 MHz hurtigere DDR-minne, som skulle tyde på at kvaliteten på komponentene er betraktelig høyere på det nyere kortet.

Det er heller ingen garanti for at man lykkes med en slik modifisering, som altså innebærer til dels kraftig overklokking.

Vi gjør oppmerksom på at overklokking og modifisering av slik art gjøres på eget ansvar. Hardware.no tar ikke ansvar for eventuelle ødelagte komponenter og bortfall av garanti som følge av dette.

(Kilder: Explosive Labs, 3DChips.co.kr)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen