Du kan laste ned film få dager etter kinopremieren

Ben Stiller og Eddie Murphy i Tower Heist.

Gjør film nedlastbar få dager etter kinopremieren

Universal vil tilby den nye filmen Tower Heist som Premium video-on-demand.

Universal Studios Home Entertainment har planer om å tilby den kinoaktuelle filmen Tower Heist som eksklusiv video-on-demand (VOD) kun 21 dager etter kinopremieren. Dette melder Release.no på sine nettsider.

Tower Heist er en krimkomedie med Ben Stiller og Eddie Murphy i hovedrollene, og har premiere på norske kinoer 11. november, og i USA 4. november. I enkelte deler av USA vil Universal nå teste ut en ny forretningsstrategi som går ut på å gjøre filmer tilgjengelig via VOD raskt etter premieren for å stagge piratkopiering.

Dyr eksklusivitet

Filmen vil bli gjort tilgjengelig for en halv million Comcast-kunder i byene Atlanta og Portland. Morsselskapet til Universal Studios Home Entertainment – NBC Universal – er eid av Comcast.

Prisen på Premium-VOD-versjonen av Tower Heist vil bli på 59,99 amerikanske dollar – noe som tilsvarer 350 norske kroner.

Møter motstand

Premium VOD er en ny strategi noen få filmstudioer i USA har begynt å teste ut. Tidligere har VOD-lanseringer kommet 45 til 60 dager etter kinolanseringer.

Den korte tidsperioden mellom kinovisning og tilgjengelighet for VOD har medført store protester fra kinobransjen i USA. De har blant annet boikottet filmer som har blitt utpekt som tester for den nye strategien.

Kommentarer (18)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen