Gjør et kameravarp

Brukte du hele budsjettet på julepresanger, uten at noen ga deg fotoutstyret du ønsket deg? Ingen fare, det finnes varp der ute som tilbyr mye fotoglde for pengene:

Speilrefleks:
Hvis noen for bare noen få år siden hadde fortalt oss hvor billig du nå kan få et helt kurant digitalt speilreflekskamera, hadde vi ledd høyt og ringt snille menn i hvite frakker for å ta dem med seg til lukket anstalt. For ikke lenge siden var ti tusen helt OK pris for et nybegynnerkamera, og for ti år siden lå et proffkamera - men med ytelse som dagens mobilkameraer - på mer enn et gjennomsnittlig studielån, samtidig som det veide like mye som en middels folkevogn. Nesten. Men nå?

Olympus E-420
Olympus E-420

Nå får du for eksempel flere helt ålreite speilreflekser for under 3000,- stykket, inkludert et enkelt objektiv. Olympus E-420 er for eksempel litt gammel modell etter hvert, men er fremdeles helt kurant, og for 2500,- inklusive kitzoom er det absolutt et godt kjøp. Olympus E-450 er praktisk talt samme kamera, og har praktisk talt samme pris, og er dermed også det et svært godt kjøp.

Sony A290 med 18-55 har nylig vært på kampanjesalg til så lite som 1999,-, men koster nå 2999,- og selv om det er en tusenlapp over så er det fremdeles en god pris. Noen butikker har også hatt Canon EOS 1000D med 18-55 kitobjektiv (sannsynligvis versjonen uten IS til 2795,-, mens en mer vanlig pris er ca kr 3500,- for kameraet og IS-versjonen av objektivet, som også er optisk bedre. Fremdeles en god pris, men modellen begynner å bli moden for utskiftning, og prisen kan dermed finne på å synke enda litt mer.

For ikke lenge siden var det også mulig å få kjøpt seg en Canon EOS 500D med 18-55mm IS til 3500, men dette var et kampanjetilbud som desverre ikke varte så lenge. I skrivende stund ligger denne pakken på ca 5000 kroner, men det betyr ikke nødvendigvis at slike tilbud ikke vil dukke opp igjen. Også dette kameraet forventes å bli nedjustert i pris i løpet av året, så det er verdt å holde øye med prisutviklingen på det, noe du kan gjøre her.

Nikon D90 er nå skiftet ut med fabelaktige D7000, og prisen kan dermed forventes å synke en del. Kameraet er fremdeles bra, om enn ikke like fantastisk som D7000, og prisen kan variere en del. Om man holder øye med prisutviklingen, f.eks her, er det absolutt mulig å gjøre et varp på dette.

Er det heftigere ting enn dette du er ute etter, så kan det være verdt å titte på Canon EOS 7D som nå selges for ca kr 9500,- uten optikk. Veiledende pris var ca kr 18 500,- men disse er ofte kunstig høye, så ikke se deg blind på akkurat denne. Skal du ut med enda mere penger enn dette, så får du nå for tiden Canon EOS 5D Mark II for kr 14 000,-. Mye penger, men langt billigere enn da modellen ble lansert, og enkelte butikker har ikke satt ned prisen siden dengang. Veiledende pris var ved lanseringen kr 24 699,-, men som sagt...

Olympus E-PL1
Olympus E-PL1

Speilløst systemkamera:
Vil du ha et mindre kamera som er lettere å bære på, er kanskje et speilløst systemkamera noe for deg. Det klart største systemet er MicroFourThirds, med kameraer fra båsde Panasonic og Olympus, og optikk likeså. I tillegg finnes det et utall adaptere der ute, som gjør at du kan benytte nær sagt hva du vil av optikk på disse kameraene, til og med optikk som det synes ganske idiotisk å bruke, siden det vil gå drastisk ut over størrelse, vekt og balanse. Men vil du, så kan du.

Ikke behøver det å koste skjorta heller. Olympus E-PL1 med kitobjektiv og 8 GB minnekort fås nå for ca 3500,-, noe vi synes er en svært god pris, alt tatt i betraktning. Etterfølgeren E-PL2 er imidlertid nettopp annonsert, så det er faktisk mulig at prisen vil synke enda mer. Da gjelder det å ha is i magen, for venter du for lenge, risikerer du at lagrene går tomme.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen