Lykkes Ericsson, kan vi se frem til super-bredbånd kanskje allerede om noen år. (Foto: Brent Bossom / Istockphoto)

Gjør deg klar for superwopperduper-3G

Etter at Telenor og Netcom lanserte HSDPA, eller super-3G, i sine nett, har det vært teoretisk mulig å surfe i hastigheter på opptil 3,6 Mbps fra mobilen der super-3G er tilgjengelig. Men for Ericsson er dette gammelt nytt. De planlegger å oppnå hastigheter på 42 Mbps i en ytelsestest på CTIA-messen i Las Vegas kommende måned.

Inspirasjon fra 4G

Nettstandarden Ericsson skal bruke er HSPA, som er en samlebetegnelse for HSDPA, HSUPA og HSDPA+. I dette legger Ericsson teknikk og løsninger som har kommet frem med utviklingen av 4G, eller LTE, som har vist at det er langt mer potensiale i dagens 3G-teknologi enn tidligere antatt.

Ifølge Ericsson er testen den første som demonstrerer teknologi med "End-to-end HSPA Evolution". Videre sier selskapet at løsningen er en kombinasjon av 64QAM, kalt "higher order modulation technology", og antenner med støtte for 2x2 flere inn- og uttaksteknolgi, forkortet som MIMO.

Om testen innfrir til forventningene til Ericsson gjenstår jo å se. Men dersom Ericsson lykkes og HSPA Evolution leverer er det bare å gjøre seg klar for superbredbånd i mobilnettet, når dette kommer om et par år.

(Kilde: Ericsson, Teleavisen, Engadget Mobile)

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen