4G er nærmere enn vi tror, hevder ny rapport. (Bilde: Anja Hild)

Gjør deg klar for 4G

De fleste av oss har knapt fått oss en 3G-telefon. Men allerede er operatørene i full gang med å snuse på neste generasjons mobilnett, 4G, ifølge en forskningsrapport fra ABI Research. Ifølge rapporten skal investeringene i 4G og sammenkobling med fastnettet nå 850 millioner dollar i 2013, tilsvarende 4,3 milliarder kroner.

Skal avlaste overbelastning

Investeringene skal ifølge eksperter være helt nødvendig for å avlaste den forventede overbelastningen man vil få i 4G-nettet, og antas blant annet å bygge på løsninger der brukeren kobler mobilen opp mot fasttelefonen når han eller hun er hjemme. Dette avlaster mobilnettet og vil kunne gi raskere datahastigheter enn det mobilnettet kan tilby.

– 3G-telefoner med Wi-fi, bærbare datamaskiner og nye mobile enheter bruker alle etterhvert mobilnettet for å holde seg tilkoblet ute. Dette øker presset på nettet, sier Philip Solis, analytiker hos ABI til nettstedet Vnunet.com.

Rapporten sier videre at data i fremtiden vil være en av de største belastningsfaktorene i nettet, og at 4G er helt nødvendig for å holde tritt med krav til økte hastigheter og kapasitet.

(Kilder: Vnunet.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen