Gjør bilturen hyggelig

Sommeren betyr ferie, sol, sjø og hygge. Det eneste som ikke er like hyggelig er at du gjerne må tilbringe noen timer i bil før du når feriemålet.

Med barn i bilen kan dette bety en lite hyggelig start på ferien både for deg og dem. Med disse dingsene gjør du turen litt mer levelig.

Gi barna spill
Flere mener barn kan bli usosiale, aggressive og ukonsentrerte om de spiller for mye spill. Likevel har ingen klart å komme opp med noen klar forskning på at dette stemmer, det er derfor ingen grunn til at barna ikke skal få spille på turen. Selv om du synes at grønne enger og gressende kuer er underholdning nok, så vil du nok oppleve at det er vanskelig å overtale barna om det samme.I gode gamle dager var det Nintendos klassiske Game & Watch som gjaldt. Det var ikke vanskelig å få timene til å forsvinne med Donkey Kong eller Octopus, spillet hvor du skulle berge skatten, men unngå blekkspruten. Siden mine dager i baksetet har dette markedet utviklet seg betraktelig. Du kan kjapt unngå mye klaging om du for eksempel investerer i en Nintendo DS eller en Playstation Portable.Om du frykter at det skal bli mye skyting og lite intelektuell ballast, så kan for eksempel spillet Big Brain Academy være et godt alternativ. Bare husk å ta med øreplugger. Selv om barna leker er det ingen grunn til at det skal plage deg.

Ta med tegneboka
Tegne er av en eller annen grunn et tidsfordriv alle voksne mener barn elsker. Det er det jo faktisk også noen barn som gjør. Om du har ett av dem med på bilturen kan det likevel være uheldig om du setter ut på tur med fullt malerskrin og fargestifter. Det kan fort hende at bilen din ender opp med et invendig redesign.

Da er det langt bedre om du skaffer deg en utgave av den klassiske Etch a Sketch. Det er få ting som trigger kreativiteten like mye som muligheten til å skru på to knotter å se formene dukke frem.Eventuelt kan du ta steget videre og satse på et helt elektronisk tegnestudio. Med V.Smile tegnestudio kan barnet ditt virkelig utfolde seg, blande farger og ta egne leksjoner. Alt uten verken mas eller søl.Ta med alle bøkene enkelt
Om barna dine verken vil tegne eller spille, så er det ingen grunn til å gi opp. En god bok er en vel så god løsning. Derimot er det ikke alle som er like glade i å lese på lange turer, bilsyke er en bivirkning som kan slå inn hos mange. Om du selv vil slappe av og ikke bruke turen på å lese høyt, så er likevel redningen nær. Lydbøker er nemlig den undervurderte redningen for alle småbarnsforeldre.

Med en MP3-spiller og en tur innom Lydbokforlagets store samling av barnebøker, skal du være godt sikret. Bare kjøp og last ned boken i MP3-format, legg så over i spilleren og la barna nyte opplevelsen.

Kanskje du selv til og med kunne tenke deg å lytte med? Da er det bare å sende lyden over til bilstereoen.

Gratis barneplate
Bøker kan bli i meste laget for noen barn og da er heller litt musikk løsningen. Problemet for flere foreldre er at dagens barnemusikk er slitsom og irriterende. Det fins også grenser for hvor mange ganger du kan spille Knutsen og Ludviksen på repeat.

Heldigvis er det ikke bare du som sliter med dette problemet. Og noen har tatt løsningen i egne hender. Malkyl Studios så seg nemlig lei på at Disney og Kaptein Sabeltann dominerte markedet for norske barnesanger.  Derfor har de laget en egen plate som du kan laste ned helt gratis fra NRK Urørt.Denne platen har du neppe hørt tidligere, og vil være som en frisk bris både for deg og barna.

Den perfekte reisegave
Om du selv ikke skal på tur med barna, men har noen venner som skal reise med sine minste, så er det helt klart på sin plass med en liten reisegave. Når foreldrene selv kjører er det bare rett o rimelig at også den lille skal ha sitt eget ratt.Denne versjonen kan festes på bilsetet og vil garantert være underholdene. Her nemlig lyser det, blinker, tuter og spilles musikk. Garantert moro for den minste, og enda mer irriterende for mor og far. Om den ikke medfører nervøst sammenbrudd innen kommunegrensen er nådd, så bør du be om å få igjen pengene på dette barnevennlige rattet.

Siste skanse
Om du kapitulerer helt og gir opp både kreative leker og inspirerende bøker, så er siste utvei en bærbar DVD-spiller. Få ting gjør barn mer passive og rolige enn bevegelige bilder rett på seteryggen. Her finnes det en rekke versjoner, men en viss størrelse på skjermen må nok til om du vil at barnet ditt ikke skal lide med synsproblemer etter årets ferietur.Bare pass på at du har telt antall røde biler, lekt mitt skip er lastet med og sunget alle de barnesangene stemmen din tåler, før du trår til med denne løsningen. For veldig pedagogisk er den nok neppe.

God tur!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen