Gjør 3D enklere

Vi testet MSIs 3D-maskin på Cebit tidligere i år
Vi testet MSIs 3D-maskin på Cebit tidligere i år

På en pressekonferanse i dag tidlig, én dag før datamessen Computex åpner, avholdt Nvidia en større pressekonferanse. I forkant av slike store arrangementer er det ofte tørt med nyheter, men Nvidia har allerede sluppet et par godbiter før det hele braker løs.

3D er ett av ordene som virkelig har vært i vinden de siste årene. Nå har 3D-TV-ene truffet det norske markedet. På omtrent samme tidspunkt slapp Nvidia deres 4-serie med skjermkort, noe som betydde at 3D på PC-en virkelig ble en mulighet.

Selv om samtlige produkter du trenger for å ha 3D på maskinen din er tilgjengelig på markedet, er det virkelig et puslespill å sette dette sammen. Du trenger gjerne to solide grafikkort, et par spesielle skjermer med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz og et sett med spesielle briller før du må legge inn en spesifikk driver på maskinen din.

Slik ser et 3D-bilde ut på skjermen, uten spesialbrillene
Slik ser et 3D-bilde ut på skjermen, uten spesialbrillene

Dette er over snittet komplisert for mange, frem til nå. Nvidia har samarbeidet med blant annet Asus, Acer, Dell, LG, Toshiba og Viewsonic om ferdigbygde 3D-maskiner. Maskiner som er klare for 3D rett ut av boksen vil nå treffe butikkhylle utover sommeren.

Selv om alt er satt sammen og gjort klart for deg, koster den ekstra visuelle dimensjonen en god del. De billigste maskinene vil starte på rundt 10.000 NOK. Nøyaktig hvilke komponenter en slik vil inneholde er derimot ukjent, men man skal ikke se bort i fra at den rimeligste modellen inneholder ett GTX 465-skjermkort. Sammenlignet med diverse 3D-klare TV-er er dette riktig nok en fin pris i dette markedet.

Kilder: Nvidia Blog

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen