Gjør 2D om til 3D

Mobiltelefoner med fullverdige 3D-skjermer forventes å innta markedet for fullt i løpet av de neste årene. Dette er skjermer som gir brukeren en tredimensjonal opplevelse uten å trenge spesielle 3D-briller. Men en 3D-skjerm er ikke mye verdt uten tredimensjonale bilder og annet innhold.

DDD er et selskap som de siste årene har jobbet med utvikling av 3D-innhold. Firmaet har spesialisert seg på konvertering av 2D til 3D, noe som fort kan bli en nyttig egenskap når mannen i gata går rundt med 3D-skjerm i lommen.

Et av de mest interessante programmene fra DDD er DDD Mobile Photo. Dette programmet konverterer automatisk bilder som er tatt med mobiltelefonens kamera til 3D. Her snakker vi med andre ord om mer levende feriebilder enn noensinne.

DDD satser på at flere og flere mobilprodusenter skal lisensiere programvaren, og har allerede samarbeidet med både NTT DoCoMo og Sharp i Asia.

For å kunne dra nytte av programvaren kreves det naturlig nok at man har en skjerm med 3D-egenskaper, noe vi foreløpig ikke finner her til lands - ihvertfall ikke på den håndholdte fronten. Det er uansett interessant å se hvordan utviklingen går sin gang i den østlige delen av verden, noe som tross alt gir oss et ganske pålitelig inntrykk av hva vi kan vente oss de neste årene.

(Kilder: DDD, TechTree)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen