Gjør som Jesus, gå på vannet!
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Gjør som Jesus, gå på vannet!

Blir Ikke-newtonsk væske en party-hit etter denne reklamefilmen?

Jesus fra Nazareth, kjent som Kristus blant kristne, skal etter sigende ha utført fire uforklarlige mirakler for litt over 2000 år siden. Et av dem var at han skal ha gått på vannet.

Ateister og skeptikere kan ha trodd at vitner har forvekslet Guds sønn med en mellomamerikansk basillisk-iguana – som altså kan "løpe på vannet" – men heller ikke den teorien holder vann.

Nå kan alle gå på vannet

Vitenskapen har imidlertid flere mytesprengende forklaringer på lur. Ikke-newtonsk væske er en væske som raskt kan forvandles fra tyntflytende til tyktflytende. Dette er ikke noe nytt, og du har kanskje sett eksempelet med Ikke-newtonsk væske og maisenamel på en subwoofer for flere år siden.

Nå kommer et nytt eksempel, som Gizmodo har gravd frem fra det O' så store Internett, som demonstrerer den samme teknikken i større skala. En reklamefilm fra den malaysiske banken Hong Leong Bank viser et svømmebasseng fylt med Ikke-newtonsk væske. Dette gir deg muligheten til å ikke bare på "vannet", men også danse, hoppe og sykle.

Gizmodo tror dette blir en party-hit. Vi blir derfor skuffet hvis Petter Stordalen ikke kaster seg på denne bølgen i 2014:

 

Levitasjon for mennesker, uten jetpack, ligger nok lenger frem i tid:
Her kan du imidlertid se en metall-skrue som svever på lydbølger

(Kilder: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen