Gjør skjermkortet kaldere med vann  og  luft

Gjør skjermkortet kaldere med vann og luft

Artic lanserer spennende hybridkjøler.

Lukkede vannkjølere har blitt et stadig mer populært alternativ til tradisjonelle vifter og kjøleribber på prosessorfronten. Stemningen er imidlertid en helt annen når det kommer til skjermkortene våre, som fortsatt domineres av vifter, varmeledende rør og store metallklumper for å lede varmen vekk fra de livsviktige kretsene.

Artic vil gå mot strømmen, og lanserer Accelero Hybrid, en vannkjøleløsning til skjermkort som angivelig vil gi deg det beste fra to verdener. Dette er et ganske nytt segment, og veldig få har prøvd seg på dette tidligere.

Trykk for større bilde av spesifikasjonene som fulgte med pressemeldingen fra Arctic.
Trykk for større bilde av spesifikasjonene som fulgte med pressemeldingen fra Arctic.

Beste fra to verdener

Accelero Hybrid kommer med både kjøleblokk, vifter og en radiator, som sammen vil gi deg bedre kjøling enn én av delene, hver for seg.

– Accelero Hybrid er den første skjermkortkjøleren med integrert luft- og vannløsning på markedet. Arctic skryter hemningsløst av ytelsen, og lover blant annet 200 prosent bedre kjøleevene og 9 ganger så lavt støynivå som en uspesifisert originalkjøler. Om det stemmer gjennstår å se.

Ideen bak konstruksjonen er at vannsystemet skal kjøle med selve grafikkprosessoren (GPU-en) mens de andre varmekildene på skjermkortet, slik som minnebrikker og strømstyringssystemet.

Systemet er formet slik at både vifte og radiator skal få kunne plasseres flere steder i kabinettet ditt, hvor en vanlig 120 mm-vifte ellers ville ha vært.

Kommer snart

Ifølge Artic vil Accelero Hybrid passe et "bredt utvalg" av skjermkort fra AMD og Nvidia, selv om de sier ikke akkurat hvilke modeller det er snakk om.

Kjøleløsningen vil være tilgjengelig fra og med 29. mai, men det er fortsatt ikke sagt noe om pris.

(Kilde: Pressemelding(pdf))

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen