(Bilde: Montasje: CamRanger/Akam)

Gjør kameraet ditt trådløst

Styr kameraet fra mobilen ved hjelp av ny Wi-Fi-enhet.

Fra produsenten Intro 2020 kommer nå CamRanger, et nytt tilbehør til speilreflekser som gjør at kameraet trådløst kan kobles til tableter og smarttelefoner. Og bruksområdet er stort. Foruten at den fungerer som en fjernutløser, kan den også stille blender, lukkertid, ISO, fokus og hvitbalanse trådløst - med en avstand på opptil 45 meter.

CamRanger gir deg Live View på talbeten eller mobilen, og du kan se gjennom, overføre og slette bildene som ligger på minnekortet. Det er også mulighet for å stille fokus ved å enkelt trykke på et punkt i bildet, noe som for eksempel kan være svært nyttig til makrofotografering.

Og det stopper ikke der. I tillegg kan applikasjonen man installerer på mobilen eller tableten lage HDR-eksponeringer og ta bilder til timelapse.

Les også: Nye Wi-Fi-kort fra Transcend

Med en app til iOS kan du styre kamerainnstillingene trådløst.
Med en egen applikasjon kan du styre kamerainnstillingene trådløst.Foto: CamRanger

Foreløpig er CamRanger kun tilgjenglig for brukere av iPhone, iPad og iPod touch, men Intro 2020 jobber for at den også kan brukes til Android, PC og Mac. Det er heller ikke kompatibelt for alle kameraer, og begrenser seg til enkelte speilreflekser fra Canon og Nikon. Den fullstendige listen over hvilke kameraer som støttes kan du se her.

Hjelpemiddelet er på størrelse med en mobiltelefon og drives av oppladbare batterier som kan skiftes ut, slik at man kan ha ekstra batterier om nødvendig. CamRanger vil være i salg fra desember med et introduksjonstilbud på 299,99 dollar - eller omtrent 1700 norske kroner.

Les også: Guide: 10 tips for å fotografere refleksjoner

Kilde: Photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen