Gjør du dette, kan du miste alle filene på SSD-en din

Etter bare noen måneder kan alle bilder og dokumenter ha forsvunnet.

SSD-er er raske, lydløse, energieffektive og det kjøpes bare flere og flere av dem. Med en ytelse mange ganger bedre enn den du får av en harddisk, er SSD-en en av de mest effektive oppgraderingene du kan ta for å få en raskere maskin. Du skal likevel ikke lenger tilbake enn 2008 før forkortelsen var så godt som umulig å oppdrive i landets butikker, og over de siste årene har produsentene jobbet iherdig med å forbedre teknologien.

I løpet av de seks årene har SSD-ene blitt raskere, de har blitt mer pålitelige og en rekke av barnesykdommene har blitt kurert. Likevel er det et par elementer ved SSD-ens natur som fortsatt gjør at du ikke kan stole på den i alle situasjoner.

Øyvind Nyland er operasjonssjef i IBAS' datarekonstruksjonsavdeling.
Øyvind Nyland er operasjonssjef i IBAS' datarekonstruksjonsavdeling.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

– Hvis du lagrer alle dataene på en SSD og så legger den i et hvelv og tenker at dataene ligger trygt der, så gjør de ikke det. Det tar ikke så lang tid før de dataene degraderer seg, fordi det som bevarer informasjonen blir dårligere og dårligere, og hvis du ikke oppdaterer den så holder den rett og slett ikke på data, forteller Øyvind Nyland. I jobben som operasjonssjef i IBAS' datarekonstruksjonsavdeling har denne ingeniøren forsket mye på hvordan SSD-ene fungerer.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (14)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen