Gjennombrudd for PhysX

Poenget med PhysX-prosessoren er å gi ekstra virkelighetseffekt. Den er ment å fungere som en hjelpeprosessor som primært tar seg av fysiske effekter - eksempelvis kollisjonsdeteksjon og dynamikk.

Effektforbruket ligger på 25 Watt og prosessoren er basert på 32-bits arkitektur. Ageia påstår at PhysX klarer fysikkalkulasjoner flere hundre ganger raskere enn dagens x86-64-prosessorer.

Det meldes at PhysX har fått innpass hos en rekke spillutviklere. På denne listen finner vi blant annet: Atari’s Shiny Entertainment Studio, Big Huge Games, Bongfish Interactive Entertainment, Cryptic Studios, PerfectPlay Entertainment, Phantagram, Ritual Entertainment, Spark Unlimited, Ubisoft, Game Consulting og YAGER Development.

Ifølge X-bit labs demonstreres egenskapene til prosessoren i forbindelse med spill fra Game Consulting og YAGER Developement bak lukkede dører på E3-messen.

Det ser dermed ut som om Ageia vil lykkes i sin nisje. Tilleggskort med PhysX-CPU vil trolig være klar for lansering i løpet av høsten.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen