Gjennombrudd for papirskjermer

LG.Philips LCDviste nylig frem et gjennombrudd i utvikllingen av fleksible og papirtynne skjermer. Produsenten har nå laget en fungerende 14,1-tommers fargeskjerm med en tykkelse på knappe 0,3 millimeter.

Også fargedybden på 4096 farger er imponerende med tanke på tykkelsen. Dette er like mange farger som mobilskjermer kunne vise for bare noen få år siden.

Mange fordeler
Dersom utviklingen fortsetter i samme tempo som nå, er det slett ikke umulig at vi står overfor en milepæl i mobilhistorien. Fordelene med med fleksible skjermer er nemlig massive.

For eksempel bruker en slik skjerm langt mindre strøm enn en vanlig mobilskjerm gjør i dag, dermed kan batterilevetiden, som generelt er et svakt område i avanserte telefoner, forbedres betydelig.

Like interessant er det at skjermene kan bøyes i og formes som man vil, uten at det går ut over bildekvalitet og synsvinkel. Dette betyr at fremtidens mobiltelefoner kan ha alt fra sammenrullbare skjermer til skjermer som er klistret rundt hele telefonen. Det sier seg også selv at muligheten for å ha en sammenrullbar 14-tommer i lommen kan gjøre underverker for mobil-TV og lignende tjenester.

(Kilder: The Money Times,PCB007, )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen