Fra Intels stand på Mobile World Congress i Barcelona i februar 2012.
Fra Intels stand på Mobile World Congress i Barcelona i februar 2012. (Bilde: Intel)

Gjennombrudd for Intel i nettbrett

Samsung har valgt Intel fremfor ARM i en av sine kommende Android-toppmodeller.

I januar skrev vi at Intel investerer stort i mobilprosessorer, og at selskapet forsøker å posisjonere seg i et marked som nå domineres av ARM-baserte prosessorer fra blant andre Qualcomm. 

Nå har Intel fått på plass en avtale med selveste Samsung, som har planer om å bruke Intels såkalte Clover Trail+-brikke i minst én versjon av sitt 10-tommers Galaxy Tab 3.0-nettbrett med Android. Det skriver Reuters, som har fått informasjonen fra kilder som skal ha kjennskap til planene. 

Selv om Intel dominerer i PC-markedet, har de slitt med å få innpass i smartmobiler og nettbrett. Med et synkende PC-salg blir dette stadig viktigere for den amerikanske prosessorprodusenten.

Kan komme den 20. juni

De eneste nettbrettene fra Samsung som til nå har benyttet Intel-prosessorer, har vært i Windows-baserte modeller i Samsungs Ativ-serie. Dette er hybridløsninger med nettbrett som kan gjøres om til en bærbar PC. Markedet for Windows-baserte nettbrett er imidlertid mye mindre enn markedet for Android-nettbrett, i hvert fall foreløpig.

Nye Intel-baserte Ativ-nettbrett vil bli lansert på et arrangement i London den 20. juni, men det er uklart om også det Android-baserte Galaxy Tab-nettbrettet med Intel-prosessor vil bli komme samtidig. 

Når Samsung nå etter sigende velger Intel i noen av sine produkter, velger de prosessorer fra det som på mange måter er en konkurrent. Samsung lager nemlig også ARM-baserte prosessor; Exynos-serien som brukes i enkelte mobiltelefoner og nettbrett fra selskapet.

Samsung har ikke ønsket å kommentere saken overfor Reuters.

Les også om at salget av nettbrett har passert PC-salget i Norge » 

(Kilde: Reuters, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen