Gizmondo er død

Det var rundt disse tider vi kunne forvente å få se den oppgraderte versjonen av den håndholdte spillkonsollen Gizmondo i butikkene. I stedet er det forsvunnede millioner, oppsigelser og nedleggelse som nå står på agendaen til Gizmondo. Selskapet er nemlig konkurs.

Det går ikke særlig bra med Gizmondo. Gizmondo Europe, et datterselskap av Tiger Telematics, greier ikke selge nok eksemplarer av konsollen, og går med dundrende underskudd. Tidligere i år begjærte Gizmondo Europe seg selv konkurs, og må nå si opp alle sine ansatte og legge ned bedriften.

Campagne og mafia
Gizmondo-konsollen fikk et kort men turbulent liv. Da konsollen ble lansert i mars i fjor, sto både champagnen og optimismen i taket hos Tiger Telematics. Kritikerne var imidlertid raskt på banen og mente at Gizmondo fort ville bukke under i konkurransen med Sony og Nintendos spillkonsoller.

I oktober i fjor ble det oppdaget at to av Gizmondo Europes toppsjefer var tidligere ledere for den såkalte Uppsala-mafiaen i Sverige. Som om ikke det var nok, var flere millioner kroner forsvunnet fra kassen uten at noen kunne forklare hvor pengene var blitt av.

I september i fjor skulle Gizmondo for alvor ta opp kampen med Sony og Nintendo, og varslet lansering av en oppgradert versjon av konsollen. Denne skulle ha skjerm i bredformat, støtte for Wi-Fi og blåtann, samt større prosessorkraft og mer minne. Så langt kom Gizmondo imidlertid aldri, og det er heller tvilsomt om vi noen sinne kommer til å få se mer til konsollen.

Dømt til døden ved fødselen
Nekrologene over Gizmondo på internett er ikke få, og de fleste kan sammenfattes med "Hva sa vi?". Mobilemag skriver for eksempel at "Gizmondo var egentlig ikke liv laga. Forretningsplanen var håpløs, selve maskinen føltes like billig som den så ut, og det fantes praktisk talt ingen programvarestøtte". Nettstedet Gizmodo er heller ikke nådige, og mener at en hver med en viss evne til å spå fremtiden ville forstått at et selskap som legger seg ut med Nintendo og Sony samtidig, aldri ville lykkes.

I følge Beta News kan det imidlertid være håp i hengende snøre. Nettstedet skriver at Tiger Telematics har planer om å skyte mer penger inn i Gizmondo Europe og omorganisere driften av selskapet. Det er imidlertid ingen som kan si hvilke konsekvenser dette vil få for den håndholdte konsollen.

(Kilde: Gizmondo, Gizmodo, IT-avisen, Modojo, Mobilemag, Reg Hardware, Beta News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen