Gisseltaking av mobilen din med SMS

Gisseltaking av mobilen din med SMS

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Sikkerhetsfirmaet Trust Digital mener å ha bevist at en mobiltelefon kan ”fjern-hackes” via SMS. Det betyr at alt en hacker trenger for å ta kontroll over din telefon, er mobilnummeret ditt. I en You Tube-video (se nederst i artikkelen) viser sikkerhetsfirmaet frem metoden de kaller ”Midnight Raid Attack” – fordi det fungerer best dersom mottakeren sover om natten, og følgelig ikke oppdager at telefonen blir angrepet, ifølge Cnet News.
Angrepet fungerer slik at hackeren sender en SMS til din telefon, hvorpå mobilnettleseren åpnes og kobler til en nettside. Nettsiden kan da laste ned fil som kan stjele sensitiv data som du har lagret på mobiltelefonen din.
Heldigvis kjenner vi ikke til noen tilfeller hvor ”fjern-hacking” via SMS har blitt brukt, men dessverre ser det ut til at dette kan bli utbredt blant hackere i nærmeste framtid. Metoden som vises på You Tube er kun et eksempel på hvordan det kan gjøres, men administrerende direktør Dan Dearing i Trust Digital hevder at dersom noen sitter inne med nødvendige kunnskaper og ”toolkits”, er dette fullt gjennomførbart.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen