Gir skarpere bilder

De siste to årene har vært preget av et jag etter megapiksler. Dette har ført til at mobiltelefonene har kommet med stadig større oppløsning på kameraet, noe som burde være positivt.

Dessverre er ikke høy oppløsning det samme som høy kvalitet, noe vi har sett flere eksempler på.

Selskapet Invensense ser imidlertid i andre retninger, og annonserer nå en bildestabilisator laget spesielt for mobiltelefoner. Stabilisatoren skal gjøre det lettere å ta skarpe bilder, selv om du ikke holder telefonen helt stødig.

Selskapet er imidlertid ikke først ute med ideen. Sony Ericssons K800, som er ventet i norske butikkhyller i begynnelsen av juli, har nemlig bildestabilisator. Denne modellen tar svært skarpe bilder, noe vi fikk erfare på CeBIT. At produsenten vil dele denne teknologien med seg er heller tvilsomt, så det er hyggelig at en tredjeparts leverandør nå kommer på banen.

Kameratelefonene som får bildestabilisatorer er et stort steg videre på den mobile bildefronten. Slik det er i dag er det nærmest umulig å ta et bra bilde med en telefon mens du er i bevegelse, samme hvor dyr modell du har.

Invensense regner med å kunne levere bildestabilisatorer til mobilprodusentene allerede nå til høsten, så det kan bli spennende å følge utviklingen videre.

(Kilde: Ivensense)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen