Gir opp Xelibri

For rundt et år siden lanserte Siemens sin første Xelibri kolleksjon. Denne bestod av fire mobiltelefoner som utelukkende var rettet mot moteløver som prioriterte designet på telefonen fremfor funksjoner og brukervennlighet.

Telefonene hadde kun et minimum av funksjoner, og kunne ikke brukes til stort annet enn å ringe og sende tekstmeldinger med. Det å skrive SMS med enhetene viste seg dessuten å være et mareritt. Brukervennligheten generelt var også på bånn.

En annen årsak til det dårlige salget kan være at telefonene ikke ble solgt i vanlige mobilforretninger overhodet, men derimot var reservert for motebutikker og lignende forretninger.

Etter at telefonene nå etter ett år utgjør kun to prosent av det totale salget til Siemens, er det tydelig at Xelibri ikke har vært noen suksess, og produsenten har derfor bestemt seg for å legge ned hele prosjektet.

At den tyske giganten mislyktes med Xelibri-produktene betyr derimot ikke at det ikke vil komme flere motetelefoner fra produsenten. Siemens skal fortsette å lage designtelefoner, men da med den vanlige mengden funksjoner og sitt eget merke. Det verserer rykter om at det allerede i juni skal komme en ny designtelefon fra konsernet.

Med sin SL55 sjarmerte Siemens motebevisste mobilkjøpere over hele kontinentet, og man har til og med produsert en spesialversjon av den lille godsaken som kom ut i et begrenset opplag på 2000 enheter. Om det etterhvert vil komme en lignende modell er derfor ikke helt utenkelig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen