Gir ikke opp Palm OS

Om noen virkelig tror ham er en annen sak. Palm slapp nylig en Windows-versjon av det vi i Norge kjenner som Treo-650. Windows-versjonen heter Treo 700, men er i realiteten samme telefon med Windows Mobile, tilpasset det amerikanske markedet.

Men nå vil Palm også komme med billigere versjoner av Treo i Europa. Disse skal i følge Mobil.se også ha operativsystem fra Microsoft.

Fremtid i Palm
Ed Cooligan insisterer like vel på at Palm OS har en fremtid i Palms produkter, men vil ikke si noe om hvilke av disse som også i fremtiden vil ha Palm OS om bord.

Trolig vil det først og fremst dreie seg om de tradisjonelle PDA-produktene som Palm Zire. Dette er en produktfamilie Palm har hatt stor suksess med. I motsatt ende av skalaen kommer dyrere og mer bedriftstilpassede produkter som Tungsten og Life Drive. Sistnevnte er en 4GB PDA-tjukkas med mulighet for avspilling av videoklipp og musikk.

Sakker akterut
Palms utfordring blir å få utviklerne med seg. Allerede nå hevder kritikere at utviklingstakten for nye Palm-applikasjoner går for tregt. Det gir ikke lyse fremtidsutsikter for Palm OS, som har hatt en av sine styrker nettopp i det store antallet frittstående utviklere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen