Gir ikke opp enkeltkjerner

Det er definitivt prosessorer med flere kjerner som tar den store oppmerksomheten for tiden, men det er ikke dermed sagt at dobbelkjernedesign har fordeler i alle segmenter. Flesteparten av dagens spill klarer ikke å utnytte flere kjerner, men er mer avhengig av klokkefrekvensen.

AMD kommer derfor ikke til å gi opp enkeltkjerneprosessorer med det første. I løpet av få uker kommer selskapet til å introdusere en ny Athlon 64 FX-prosessor rettet mot spillmarkedet. Rykter sier at klokkefrekvensen vil bli 2,6 GHz eller høyere.

Planene ble imidlertid noe endret for Athlon 64 4200+ som var ment å bli annonsert i løpet av mai/juni. Kreftene har istedet blitt flyttet over på Athlon 64 X2 som starter på 4200+.

En talsmann for AMD sa til Cnet at Athlon 64 FX vil bli flyttet over på dobbeltkjernedesign når PC-spill begynner å utnytte multitrådsteknikk. Det ser ikke ut som om dette vil være aktuelt før 2006. X2 vil bli rettet mot multimediaapplikasjoner, animasjon og videoredigering.

Intel har lagt opp strategien noe forskjellig og annonsert Pentium 4 Extreme Edition 840 med dobbelkjernedesign. Begge kjernene kjører på 3,2 GHz og rettes spesielt mot entusiaster.

(Kilde: eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen