Gir ikke bort mobilen for millioner

Undersøkelsen Mobile Life har blitt gjennomført av The Carphone Warehouse i samarbeid med anerkjente London School of Economics. Den grundige markedsundersøkelsen viser hvordan mobilen påvirker våre daglige liv. I tillegg har de undersøkt hvordan det å bli fratatt mobilen i en hel uke har påvirket 24 personer.

Mange millioner

Blant de viktigste funnene i markedsundersøkelsen viser det seg at én av tre ikke er villig til å gi fra seg mobilen sin for en million pund (11,65 millioner kroner) eller mer. Videre mener over 76 prosent at det er et sosialt krav å ha en mobiltelefon.

Hele 85 prosent mener også at mobilen er et essensielt verktøy for å opprettholde livskvaliteten. Paradoksalt nok mener allikevel én av fem mellom 16 og 24 år at det å ha en mobiltelefon senker livskvaliteten deres.

Absolutt frihet

Forsøket med de 24 som ble fratatt mobilen ble dokumentert ved at hver og en laget videodagbok. De skal ha opplevd et spenn i følelser fra absolutt frihet til mangel på kontroll. Samtidig viste forsøket at de forskjellige personene opplevde dette helt forskjellig.

En advokat med full avtalebok ble inspirert av den nye friheten han følte. På motsatt side er mannen som hatet teknologi, men som ble overrasket over hvor avhengig han var av mobilen sin.

Se film fra forsøket og les mer om undersøkelsen på www.mobilelife2007.co.uk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen