Gir EMI bort CD-salg?
Teknofil

Gir EMI bort CD-salg?

CD-salget er tydelig på vei nedover. Nå vil EMI overlate sin distribusjon i USA til konkurrentene.

Overlater distribusjon til konkurrenter
Ifølge Cnet News opplyser flere aktører i musikkbransjen at plateselskapet EMI er i forhandliner med de tre andre store musikkselskapene, Sony, Universal og Warner om at en av de skal ta over distribusjonen av selskapets musikk i USA. Ifølge Cnet er det uklart hvorvidt EMI vil overlate all distribusjon til en av konkurrentene, eller om det kun er snakk om den fysiske delen av salget som omhandler pakking og distribuering av CD-er til butikkene.

EMI selv har valgt å ikke kommentere opplysningene.


EMI har vært innovative på den digitale musikkfronten. Blant annet ved å tilby musikk uten kopisperrer gjennom Itunes.

Sliter med salg
Om opplysningene stemmer så er det tydelig at EMI merker at det digitale markedet blir større, mens salget av fysiske CD-er ikke lenger går like kjapt unna. I tillegg har EMI rapportert at deres tap har fordoblet seg siden i fjor. Samtidig har heller ikke det digitale salget gått like bra som forventet. Selskapet forventet seg en vekst på 51 prosent i salget av digital musikk, men oppnådde kun 29 prosent.

EMI er ikke alene om å sette bort deler av sin musikkproduksjon. Alle de fire store plateselskapene har overlatt det til andre selskaper å trykke opp CD-platene. Likevel vil det medføre et tap i prestisje om EMI overlater salg og distribusjon av artister i USA til en av konkurrentene. På den annen side kan det vise seg å være et smart trekk om EMI da satser hardere på promotering og salg av musikk internasjonalt via Internett.

EMI er det minste av de fire store plateselskapene, men har storheter som Coldplay og The Beatles i sin portefølje.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen