Gir dekning 120 km fra land

Mobiloperatøren Ice melder at de nå har utvidet dekningen til havs betraktelig. Ved hjelp av såkalt "Boomer Cell"-teknologi har operatøren utvidet dekningsområdet i kyststrøk fra inntil 60 km fra land til 120 km.

Det er kun noen områder i Skagerrak som ikke er bygget ut med "Boomer Cell". Resten av kysten skal være dekket. I Skagerrak skal dekningen komme på plass når funksjonaliteten aktiveres i Ice-nettet i Danmark og Sverige.

Ice påberoper seg nå en dekning ingen andre operatører kan tilby. Selskapet driver sitt eget CDMA-mobilnett, i motsetning til resten av landets operatører som driver GSM- og UMTS-nett. Ice sitt CDMA-nett opererer på 450 MHz, noe som i utgangspunktet sikrer større geografisk dekning enn GSM- og UMTS-nettenes 900-2100 MHz-bånd.

Opp til 2 Mbps opplevd hastighet

Ice hevder at brukerne skal oppleve en hastighet på mellom 0,64 og 2 Mbps i deres nett. Den teoretiske makshastigheten er på 3,1 Mbps, men vil i praksis være lavere da oppnådd hastighet avhenger av avstand til basestasjonen og antall aktive brukere på den aktuelle basestasjonen.

I pressemeldingen skriver Ice at de har bygget ut denne teknologien i nettet etter at amerikanske Access Industries gikk inn på eiersiden i selskapet. Ice gikk konkurs i vinter, bare for å bli kjøpt opp av Access Indrustries timer senere.

Allerede i juni i fjor var Ice i ferd med å bygge ut teknologien, da de hadde testet det ut på Gotland i Sverige.

Les mer om "Boomer Cell"-utbyggingen »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen