"Gir bort" Office-grensesnittet

Alternativ tekst mangler

Microsoft har i en pressemelding kunngjort et såkalt "royalty-free"-lisensprogram som gjør at alle som ønsker det kan bruke Office 2007-grensesnittet for sine egne programmer.

Lisensen skal kunne brukes på en hvilket som helst plattform som Linux, Mac OS X, eller noe annet. Dette gjør at utviklere kan kopiere enkelte elementer av Office 2007-grensesnittet som blant annet Ribbon, miniverktøylinjen og galleriene.

Lisensen er gratis uten noen som helst tidsramme, noe som i praksis betyr at Microsoft har forpliktet seg selv til å ikke endre lisensvilkårene på et senere tidspunkt.

Hensikten med dette utspillet er at utviklere skal kunne lage applikasjoner som fungerer utseendemessig godt sammen med Office 2007-pakken.

Denne lisensen kommer dog ikke uten begrensninger. Utviklere som eventuelt velger å lage programvare under denne lisensen må laste ned lisensavtalen fra Microsofts nettside. I avtalen er det beskrevet hvilke elementer av Office 2007-grensesnittet som er obligatoriske, og hvilke som er valgfrie.

Utviklere som har til hensikt å lage programmet som anses som konkurrenter til Office 2007-pakken, vil ikke bli godtatt.

Detaljene om den nye lisenstypen finner du på MSDN Blogs, og på officeblogs.net (PDF-fil) finner du videre veiledning.

(Kilde: TechWeb)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen