Gir billig-mobiler GPS

Har du noen gang opplevd å gå deg vill i en ukjent by? Da kunne det vært en idé å ha GPS-mottaker på telefonen. Foreløpig har GPS vært begrenset til store og dyre smarttelefoner som Nokias Series 60-telefoner, Sony Ericssons P-serie og PDA-er.

Nå har Nokia kommet med en ny løsning, som gir deg større frihet når du skal velge telefon med satelittnavigasjon. Den nye GPS-mottakeren LD-13W kan nemlig brukes sammen med et bredt utvalg telefoner. Du er riktignok låst til å bruke Nokia-telefoner, men slipper nå å gå til anskaffelse av en dyr og stor Series 60-telefon som Nokia N70 for å ta inn GPS-signaler.

Hittil har den eneste rimelige måten å få satelittnavigasjon på mobiltelefonen vært Nokias GPS-deksel, som bare passer til den robuste 5140-modellen. Denne løsningen koster mellom 1000 og 1500 kroner i tillegg til selve telefonen. Siemens SXG75, som har GPS-mottaker innebygget, har også nylig kommet i salg. Siemens-telefonen koster rundt 3500 kroner, men er såpass stor at mange mobilbrukere ser den som uaktuell.

LD-13W skal gå sammen med Series 40-telefoner med blåtann, som 6230i og 6280. Nokia har ikke røpet altfor mange detaljer om den nye GPS-enheten, så nøyaktig hvor mange telefoner LD-13W vil fungere med er fortsatt ukjent.

Nokia sier i en pressemelding at GPS-løsningnen vil gi brukeren mulighet til å sjekke sin posisjon i et kart, med en nøyaktighet på ned til fem meter. Kartdata skal leveres av Wayfiner og Telmap.

LD-13W skal i følge Nokia komme i salg i løpet av første kvartal i år, og koste omtrent 1300 kroner (€110 uten skatter og avgifter).

(Kilder: Pressemelding, Pocket-Lint.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen