Gir beskyttelse mot bedrageri

Nettet gir enorme muligheter for deg som er på jakt etter det sære og sjeldne. Auksjonssiden Ebay har det meste du måtte ønske, men for mange kan handelen bli en enorm skuffelse. Det er nemlig nok av mennesker som vet å utnytte din godtroenhet, og det du trodde var et kupp på nettet kan fort vise seg å være luft. Nå skal du beskyttes mot slikt bedrag.

Les også: Nettets beste butikker.

Gir etter for kundepress
Betalingstjenesten Paypal, som eies av Ebay, vil ifølge Times Online fra nå av dekke dine utgifter om du blir lurt når du benytter deres betalingstjeneste. Det er etter massiv kritikk fra kunder at tjenesten nå innfører nye regler for refundering av kostnader ved bedrag.

- Dette er noe vi har vurdert lenge etter å ha fått tilbakemeldinger fra selgere og kjøpere som sier de ønsker bedre beskyttelse når handelen går galt. De har også påpekt at de gamle ordningene var kompliserte. Selvfølgelig er det fortsatt noen kriterier som må oppfylles, men de er nå mye enklere å sette seg inn i, sier en talsperson for Paypal, ifølge Times Online.


Paypal har fått kritikk for sine regler for refundering ved bedrageri, det endrer de nå på.

Tapte tusener
Ifølge de gamle reglene kunne du får refundert penger om du ble utsatt for bedrageri på Ebay og betalte via Paypal. Men du kunne maks få tilbake 500 pund og det var kun om selgeren hadde 98 prosent positive tilbakemeldinger fra andre brukere. Hvis ikke falt summen du kunne få til maks 150 pund. Flere brukere tapte flere tusen kroner ved å kjøpe de de trodde var billige PC-er og annet utstyr fra bedragere. Ifølge de nye reglene får du nå refundert beløpet om du blir lurt ved kjøp av varer for over 150 pund.

Les også: Den store netthandelguiden.

De nye refunderingsreglene gjelder derimot ikke for produkter som flyreiser og tjenester. Reglene gir heller ikke beskyttelse om noen skulle misbruke din Paypal-konto. Paypal har av mange fått mye kritikk på grunn av dårlig sikkerhet rundt sine løsninger. De nye reglene gjelder heller ikke for de som benytter Paypal med andre tjenester enn Ebay.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen