Gir både strøm og mobil

Mandag fikk Norge et nytt mobilselskap som skal ta opp kampen om mobilkundene. Noextras.net skal ikke bare tilby mobiltjenester, men samtidig ønsker eieren Agder Energi å bruke det nye selskapet til å øke sine markedsandeler innen leveranser av strøm.

Skal bli billigst

I følge Noextras skal de selge tellerskritt over Internet ved å lokke kunder med en minuttpris på 79 øre, med SMS til bare 40 øre per stykk, og ingen avgifter utover dette.

Det nye selskapet er først ute i Norge med å tilby både strøm og mobiltelefoni. Selskapet er som Mobyson, ACN og Talkmore internettbasert. De lave prisene skyldes at kundene selv administrerer sine abonnement. Dette betyr at all bestilling, kundeservice og innbetaling av ringetid er basert på bruk av internett, e-post og SMS. Det betyr at kostnadene kan holdes mye lavere enn hos konkurrentene.

- Hos oss finnes det ingen tilknytningsavgift, ingen bindingstider, ingen abonnementsavgifter og ingen gebyrer ved oppsigelse. Kun lave priser. De store aktørene er nødt til å ta dette på alvor, sier direktør Morten Hansen i Noextras til NTB.

Årsaken til at selskapet har valgt å tilby nettopp strøm og mobiltelefoni er at disse to produktene i dag utgjør en stor andel av husholdningenes utgifter. Noe som fører til at pris vil være en viktig faktor for kundene når produktet skal selges.

NetCom er operatør for mobiltjenestene, men Noextras.net har valgt lavere priser enn det NetCom krever av sine kunder. Å bytte mobiloperatør er per i dag helt gratis, den eneste utgiften du kan få er kostnaden ved nummerportering. Det koster 28 kroner å åpne abonnementet for GPRS/MMS, telefonsvarer koster 48 kroner, det koster 48 kroner å bytte mobilnummer eller juridisk eier, og et erstatningskort koster 98 kroner.

Strøm også billig

Noextras.net skal ikke bare selge mobiltelefoni. Selskapet gir deg også mulighet til å abonnere på strøm til kraftbørspriser. Prisene her kan variere fra dag til dag, men målsetningen er at de i snitt skal ligge et godt stykke under det man må betale for en kraftavtale.

Strømabonnementet er basert på spotpris, det vil si markedspris ved kjøp på den nordiske kraftbørsen Nord Pool. Kundene kan velge om de vil ha begge produktene eller bare ett av dem.

Kraftkunder hos Noextras betaler 23 kroner i måneden for å få strømmen til kraftbørspris, eller 43 kroner i måneden for å få strømmen til markedspris. Som med mobilabonnementet skal strømmen forhåndsbetales ut fra forventet forbruk. Med jevne mellomrom avregnes reelt forbruk mot det du har betalt for.

Noextras innrømmer at det er en viss risiko ved å kaste seg inn i mobil- og strømmarkedet, men selskapet har likevel stor tro på at satsingen vil slå an både hos kunder og eiere. Mer informasjon er å finne på Noextras.net.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen