(Bilde: YouTube/montasje)

Skal gi deg fem ganger så lang batteritid

Nye Litium-batterier kan komme både mobilbrukere og elbil-kjørere til gode.

Er det én ting smartmobilene fortsatt er ganske dårlige på, så er det batteritid. Mange av dem holder ikke mer enn en halv dag for en ivrig mobilbruker. Jakten på nye og bedre løsninger har pågått lenge, og nå ser det ut til at forskere ved Stanford University er i ferd med å finne en dugelig løsning.

Ifølge Engadget har en gruppe forskere ved Stanford University utviklet en ny metode for å lage litium-ion-batterier (Li-ion), som vil være langt mer effektiv. Metoden går ut på at de har klart å gjøre litiumet i batteriets anoder mer effektivt, ved å bruke såkalt nanoskopisk karbon. Dette skal angivelig isolere det ustabile stoffet litium på en bedre måte, noe som gjør at levetiden på batteriet forlenges.

Ifølge Steven Chu ved Stanford University, som tidligere har vært energiminister i USA, vil de nye batteriene doble- eller tredoble batterilevetiden på dagens mobiltelefoner.

Forsker Zhi Wei Seh, som er med på prosjektet, er enda mer optimistisk i videklippet du ser her:

Videre skriver Engadget at den nye batteriteknologien også kan komme elbilprodusenter til gode, og at de vil klare å lage langt rimeligere modeller enn det som finnes i dag. Imidlertid gjenstår det mer arbeid og mer testing, før vi får se neste generasjons Li-ion-batterier i nye produkter.

En annen mulig løsning er thorium:
Det skal ikke mye til for å drive denne energieffektive konseptbilen resten av levetiden »

(Kilder: EngadgetStanford University)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen