Gir bort mobiler for å få fart på Firefox OS
(Bilde: Mozilla)

Gir bort mobiler for å få fart på Firefox OS

Mozilla vil ha flere apper til det nye mobiloperativsystemet.

Mozilla lokker nå utviklere med en gratis smartmobil for å få fart på utviklingen av apper til Firefox OS, i et program de kaller "Phones for Apps for Firefox OS".

Keon er den enkleste modellen fra den spanske mobilprodusenten Geeksphone.
Keon er den enkleste modellen fra den spanske mobilprodusenten Geeksphone.

Firefox OS ble lansert under Mobile World Congress i Barcelona i februar, og operativsystemet baserer seg på at alle apper utvikles i HTML5. Men i motsetning til vanlige web-apper vil appene ha tilgang til for eksempel kamera og andre funksjoner på telefonen.

Telenor er blant Mozillas lanseringspartnere, og vil begynne å selge rimelige Firefox OS-mobiler i enkelte land i sørøst-Europa og i Asia.

Slik får du en utviklertelefon

Telefonene som nå vil bli delt ut til utviklere er en Geeksphone Keon, en forholds enkel telefon med 1 GHz Snapdragon S1-systembrikke og 3,5-tommers skjerm. Utviklere som har lyst på en slik telefon til å teste appene sine på, må sende inn en søknad til Mozilla, og fortelle litt om hva slags app de ønsker å utvikle. Mozilla vil ta imot søknader ut mai, eller til de har gått tom for telefoner.

Mozilla lanserte for øvrig i begynnelsen av mai versjon 3.0 av Firefox OS-emulatoren, som gjør det mulig å teste ut apper også uten å ha tilgang til en fysisk telefon. 

Les også: Telenor med Firefox-mobiler

(Kilde: Mozilla)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen