Gikk du glipp av ukens beste mobiltriks?

Gikk du glipp av ukens beste mobiltriks?

Lær å skrive raskere SMS-er og se hvordan du blir kvitt dobbeltoppføringer i kontaktregisteret.

På Mobilen.no plukker vi ut ett smart tips hver dag, som gjør at du får enda større utbytte av mobiltelefonen eller nettbrettet ditt. Noen av tipsene er enkle, noen avanserte – noen er ting du kanskje egentlig visste, men hadde glemt. Her er tipsene fra uken som gikk. Vi har tatt med tips til både Android, iPhone og Windows Phone.

Android: Bli kvitt dobbeltoppføringer i kontaktregisteret

De fleste som har mange kontakter i kontaktregisteret på mobilen har opplevd dobbeltoppføringer. Det er fort gjort å legge til ny kontaktinformasjon som en ny kontakt, i stedet for å legge til informasjonen under en allerede eksisterende kontakt i registeret. Android har en smart, men litt bortgjemt, funksjon for å slå sammen kontakter.

Slik fjerner du dobbeltoppføringene

iPhone: Skriv raskere med "stenografifunksjonen"

Hvis du ofte skriver den samme frasen, kan du spare mye tid på å opprette en tastesnarvei på iPhone eller iPad. Dette fungerer ved at du definerer en selvvalgt forkortelse for en lengre tekstfrase. Neste gang kan du bare skrive inn forkortelsen, så vil mobilen automatisk foreslå å bytte ut forkortelsen med den lange teksten. Det hele fungerer nesten som en utvidelse av den vanlige autokorrigerings-funksjonen.

Slik lager du dine egne forkortelser

Windows Phone: Grupper e-posten etter samtaler

I e-postklienten i Windows Phone har du en smart funksjon som lar deg gruppere e-post som har samme emne, slik at det er lettere å få oversikt.

Lær hvordan du skrur på gruppering av samtaler

Flere smarte triks

Mange Android-mobiler, blant annet Samsung Galaxy S II og en rekke HTC-modeller, kan i disse dager oppdateres til Android 4. Vi har derfor funnet frem til de tre nye funksjonene vi liker best i Android 4.

Bruker du iPhone eller iPad, bør du også lese våre tips til hvordan du deler musikk mellom alle Apple-enhetene i huset.

Har du et smart mobiltriks du vil dele med leserne? En lur snarvei, en genial app eller en måte å forenkle en oppgave på? Send oss en e-post på tips@mobilen.no

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen