(Bilde: ZTE)

Gigantunderskudd for ZTE

Den kinesiske mobil- og telekomprodusenten rapporterer om millardtap i årets første ni måneder.

ZTE vil rapportere om et tap på mellom 1,65 og 1,75 milliarder yuan – rundt 1,6 milliarder kroner – i årets første ni måneder. Det skriver ZTE i en børsmelding, hvor de varsler om at de endelige resultatene som blir lagt frem i slutten av måneden vil bli svakere enn først antatt.

Den kinesiske produsenten av mobiltelefoner og telekomutstyr vil etter alt å dømme legge frem et nettoresultat som er rundt 260 prosent lavere enn for samme periode i fjor. Da gikk ZTE i pluss med 1,07 milliarder yuan – rundt 0,97 milliarder kroner.

Etterforskes for å ha solgt "forbudt" utstyr til Iran

ZTE sier de dårlige resultatene delvis kommer av problemer i Iran. USA etterforsker ZTE i forbindelse med salg av datautstyr som er bannlyst av USA, til Iran. Datautstyret skal kunne brukes til overvåkning av kommunikasjon via faste telefonlinjer, mobiltelefoner og internett. ZTE sier i meldingen at de samarbeider med amerikanske myndigheter i denne etterforskningen.

Også ZTEs største konkurrent, Huawei, er i hardt vær om dagen. Etter at en amerikansk etterretningskomité gikk ut og advarte mot å kjøpe utstyr fra Huawei på grunn av fare for spionasje, gikk Huawei ut med en melding hvor de gjorde rede for hvordan Huawei jobber med sikkerhet.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen