Gigantbatteri skal sikre strøm under katastrofer

Batteri på 90 kg sørger for strøm i nød

Gigantbatteri skal forsyne forretninger og myndigheter med strøm i nødstilfeller.

I kjølvannet av det katastrofale jordskjelvet og den påfølgende tsunamien i Japan i mars, har flere teknologiske selskaper slitt med å få sine operasjoner i gang igjen. Sony ser ut til å ikke bare være i gang, men de lanserer nå også et produkt som ser ut til å være inspirert av selve katastrofen.

Sony ESSP-2000 er et enormt batteri og UPS i ett. Produktet er designet for å holde et lite datasenter i gang selv om strømnettet har brutt sammen.

Kort ladetid

ESSP-2000 kan lagre inntil 2,4 kWh med strøm og støtter en maksimal belastning på 1000 VA. Ladetiden er på bare to timer for 95 prosent fullt batteri – noe som er imponerende med tanke på kapasiteten.

Sony har besluttet å benytte seg av olivinbaserte lithium-ion jernfosfatbatterier – med en garanti på ti år med optimal ytelse. Batteriet kan holde i gang en gruppe med servere i en kort tidsperiode, eller enda lengre med færre enheter involvert.

Ikke for hvermansen

ESSP-2000 er verken billig eller lett. Batteriet veier 90 kg og har en størrelse på 49 x 61 x 75 cm, med en pris på 2 millioner yen – tilsvarende 143 000 norske kroner.

Målgruppen er forretninger, selskaper og myndigheter som er avhengig av å holde systemene gående under kriser for å ikke miste verdifulle investeringer og for å holde hjulene i gang. Om det er behov for dette i Norge er usikkert, men man kan aldri vite helt sikkert.

(Kilder: Geek.com, Sony)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen