Gigabyte trapper ned ATI-produkter

Gigabyte har hatt samarbeid både med ATI og Nvidia om levering av grafikkort. Selskapet skal nå ha bekreftet ovenfor enkelte partnere at de i fremtiden kommer til å konsentrere seg om Nvidia-baserte løsninger, og dermed trappe ned aktiviteten på ATI-kort.

Det er ikke kjent hvorvidt selskapet kommer til å oppgi ATI-grafikkort fullstendig. Ifølge en kilde hos Xbit Labs skal imidlertid fokuset på "Powered by ATI", fortsatt opprettholdes. Den eneste bekreftelsen man skal ha fått fra Gigabyte er økt innvolvering i forbindelse med Nvidia-kort. Dette vil trolig dermed bety at andelen av ATI-produkter vil synke gradvis.

Trolig kan selskapets avgjørelse være et resultat av stort press fra sine omgivelser, der Nvidia og GeForce Xx tradisjonelt har hatt et godt merkenavn og stor innflytelse - dette ifølge Xbit Labs.

Det kan nok være store utfordringer med å være forhandler av både ATI og Nvidia. De to selskapene er tross alt innbitte konkurrenter i grafikkmarkedet, og det er ikke alltid en god tone de to gigantene i mellom. Det er heller ikke kjent hvorvidt Nvidia skal ha tilbydt en bedre avtale enn ATI.

Til informasjon kan det nevnes at Asus og Creative er andre selskaper som kjører "dobbelt løp", og leverer produkter basert på brikker fra både ATI og Nvidia.

 

(Kilder: The Inquirer, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen