Test

Gigabyte Radeon HD 4850

Gigabyte HD4850
Gigabyte Radeon HD 4850

Den 19. juni ble AMDs nye Radeon HD 4850 noe overraskende avduket noen dager før opprinnelig planlagt. Vi tok da en rask sniktitt på en modell fra Gigabyte.

I denne sniktitten nevnte undertegnede en svidd lukt som kom fra kortene under last. Slikt kunne vi ikke la passere uten videre, og vi bestemte oss for å se nærmere på saken.

Klikk på bildene for full størrelse

På bildet til venstre har jeg prøvd å fange noe som viste seg å være en gjennomsiktig plastikkfilm som dekker hele undersiden av kjøleren – unntatt vitale steder som over kjerne- og minneområdene. Som de fleste vet så har plastikk en tendens til å svi seg og lukte vondt under høye temperaturer – og som dere ser på bildet til høyre har det gått rimelig hett for seg under her.

Som dere observante sjeler mest sannsynlig ser, så er det ikke bare plastikken som har fått seg en runde. Til og med kobberet har fått solid juling av varmegradene.

Jeg har også begynt å legge ved en graf som viser kroner-per-3Dmark eller kroner-per-FPS. I disse grafene kan du se hvor mye ytelse-per-krone ditt eventuelle fremtidige eller nåværende kort gir.
Denne grafen er regnet ut ved å ta prisen på gjeldende kort og dele den på antall poeng eller antall FPS i den gitte testen.

Takk til PCStyling som leverte alt av skjermkort og kjølere til test!

Gigabyte Radeon HD 4850 512 MB Zalman   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen