Gigabyte og Nvidia røper produkter

Gigabyte har vært partner med ATI siden tidlig 2002, men har tradisjonelt holdt seg til Nvidia-produkter. Grunnen til denne overgangen kan ha vært den første GeForce FX serien (NV30), som ble rammet av problemer både relatert til produksjon og pris.

Gigabyte og Nvidia er nå igjen i tett samarbeid og i løpet av neste måned vil det bli lansert en rekke grafikkort basert på Nvidia-brikker. Blant disse finner vi GeForce FX 5900, GeForce FX 5600, GeForce FX 5200 og GeForce4 MX440. FX-kortene vil ha 128 MB minne, mens sistenevnte får 64 MB. GeForce MX440 rettes først og fremst mot systemer som ikke krever rå grafikkytelse, eksempelvis kontormaskiner og budsjettsystemer. Alle de overnevnte vil bli lansert i november.

På sikt skal man kunne tilby nesten hele produktserien til Nvidia, inkludert GeForce FX 5950 og GeForce FX 5700. Disse vil trolig ankomme markedet rundt nyttår.

Det er ikke kjent hvorvidt dette vil ha virkninger for den eksisterende avtalen med ATI, men ettersom det den siste tiden har blitt mer vanlig å være forhandler av to konkurrenter i grafikkmarkedet, er nok dette noe både Nvidia og ATI må finne seg i.

 

(Kilder: Digitimes, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen