Gigabyte lanserer Gigatrend

Gigabyte har lenge vært en av hovedkortprodusentene i den såkalte "first tier"-gruppen - de som får nye brikkesett først. Disse er vanligvis for entusiaster og ytelses-"junkier" som vil ha de beste hovedkortene snarest mulig, før de etterhvert filtreres ned til budsjettprodusenter som for eksempel Powercolor. Men nå har Gigabyte bestemt seg for å også ha en finger med i budsjettmarkedet, formodentlig for å kunne melke utviklingsinvesteringene sine mest mulig.

Gigatrend-merket skal være for alle de som ikke allerede er kjøpere av Gigabyte-kort, og vil først og fremst konkurrere på pris og ytelse i motsetning til Gigabyte "proper", som fortsatt skal konkurrere på rå ytelse.

Gigatrend vil som mange andre budsjettprodusenter ikke ha sin egen fabrikk, og skal kjøpe produksjonskapasitet hos morselskapet sitt til å begynne med og etterhvert gå ut til andre for å presse prisene så langt ned som mulig.

Det finnes ingen konkret informasjon om hvilke kort eller brikkesett som Gigatrend skal produsere, ei heller hvilke navn disse får. Men det er ikke utenkelig at de vil komme under et annet navn enn Gigatrend, som i følge et kjapt google-søk også er navnet på en produsent av tape-bakup-enheter.

(Kilder: DigiTimes, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen