Test

Gigabyte K8NXP-9: nForce4 Ultra

nForce4 Ultra er et brikkesett som er ganske identisk med nForce3 250 Ultra, men med et par utvidelser. Den viktigste forskjellen er støtten for PCIe. For en liten innføring i hva PCIe er, ta en titt på denne guiden.

En annen viktig oppgradering er full støtte for SATA2 i brikkesettet. SATA2 er en utvidelse av SATA-standarden, og støtter teoretiske overføringshastigheter opp til 300 MB/s, i tillegg til NCQ.

Hvis man ser bort i fra dette er det ingenting som skiller disse to brikkesettene i vesentlig grad. Det betyr også at ytelsesmessig er det ingenting å hente, ved å oppgradere til nForce4 fra nForce3.

Som vi har vært inne på en del ganger, har AMD i stor grad fjernet hovedkortet som faktor i forhold til ytelsen, etter at minnekontrolleren ble integrert i selve prosessoren. Hovedkortet kan likevel spille en rolle for I/O-ytelsen, men den virkelig store ytelsesforskjellen ser man ikke lenger mellom de forskjellige hovedkortene, iallfall ikke mellom kort basert på samme brikkesett.

Gigabyte K8NXP-9 er det første nForce4-hovedkortet vi tar en titt på. Et nForce4 SLI-kort har også ankommet testlaben, og dette kommer vi tilbake til så fort som mulig.

Takk til Gigabyte som sendte oss kortet til test.

Gigabyte GA-K8NXP-9   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen