Test

Gigabyte K8NSNXP

Det er ikke til å komme utenom at det er mange som har ventet med å kjøpe AMD64-baserte systemer, fordi de har ønsket å vente på NVIDIAs første virkelige ferdige produkt for plattformen. Valget har frem til nå stått mellom et halvferdig produkt fra NVIDIA eller et ferdig fra VIA, og dette er mer eller mindre et valg mellom pest og kolera for mange. SiS har vært et tredje alternativ, men utvalget av kort basert på deres SiS755-brikkesett har vært heller dårlig.

NVIDIA nForce3 Pro 150 var et brikkesett som var uferdig på flere måter. NVIDIA torde ikke å slippe det med 800 MHz HyperTransport-frekvens, og denne ble derfor strupet til 600 MHz. Brikkesettet ble også levert med deaktivert S-ATA-støtte i sørsiden grunnet stabilitetsproblemer med denne kontrolleren. Alle nForce3 Pro 150-kort med S-ATA har en egen onboard S-ATA-kontroller.

Jobben med å fikse disse problemene har tydeligvis tatt mer tid enn forventet for NVIDIA, med tanke på at produktene basert på oppfølgeren, nForce3 250, dukker opp over et halvt år etter lanseringen. Brikkesettet lanseres i utgangspunktet i fire versjoner, nemlig nForce3 250, nForce3 250gb, nForce3 Pro 250 og nForce3 Pro 250gb. "Gb"-tilhenget til tallet betyr at brikkesettet har en integrert gigabit nettverkskontroller med hardware firewall. Har brikkesettet "Pro" i seg betyr det at det er laget for dual-systemer, noe som selvsagt er ganske forvirrende med tanke på at forgjengeren nForce3 Pro 150 kun var for single-systemer. I tillegg vil man etter hvert se "Ultra" i navnet også, og da betyr det at det også vil være støtte for 1000 MHz HyperTransport-buss.

Gigabytes K8NSNXP (kunne de ikke funnet et litt lettere navn å uttale?) er toppversjonen til Gigabyte, men er kun basert på nForce3 250. Dette betyr riktignok ikke at kortet står noe særlig tilbake for 250gb, for kortet leveres med to LAN-kontrollere, hvorav den ene er gigabit.

Takk til Gigabyte som sendte oss kortet til test.

Gigabyte GA-K8NSNXP   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen