TEST: Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SO
Test

Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SO

Konklusjon

Skjermkortet vi har sett på i dag, Gigabyte GeForce GTX 560 Ti Super Overclocked er uten tvil ett av de bedre skjermkortene på markedet. Med "bedre" mener vi ikke det som gir deg mest ytelse pakket inn på ett kretskort, for den tittelen hører foreløpig til et helt annet produkt, men bedre som i form av hva du får for pengene, og hvor det befinner seg i markedet. For en hyggelig sum får du her ytelsen du normalt måtte betalt langt mer for.

Det Gigabyte har gjort er å diske sammen et skikkelig godt GeForce GTX 560 Ti-kort. De har beholdt grunnrammen, men de har byttet ut en rekke komponenter med andre av høyere kvalitet. Videre er både kjerne- og minnefrekvensen skrudd opp et virkelig solid hakk. Helt til slutt har de slengt på en fin kjøleløsning.

Totalt sett er alle disse forbedringene noe som gir et særs positivt utslag, spesielt fordi prisen er utrolig lav her i Norge. Ytelsen er på et knakende godt nivå, og vi snakker om et langt høyere nivå enn referansekortet til Nvidia. 10-12 FPS over ved våre innstillinger er et gjennomgående fenomen, noe som totalt sett betyr at dette skjermkortet faktisk leverer like mye ytelse som et GeForce GTX 570 og betydelig mer enn Radeon HD 6950.

Når det kommer til de andre faktorene som også er viktig, så er vi fornøyd med både temperaturen og støynivået. Like imponert som vi var med ytelsen er vi derimot ikke, men Gigabyte har aldri lovet noe annet. Ved idle er støynivået det samme lave som vi har opplevd tidligere, men under full belastning opplever vi det som noe mer fremtredende. Temperaturen er igjen rekordlav ved idle, men den tar seg noe opp når skjermkortet blir presset. Samtidig skal det poengteres av kjernen nå kjører på langt høyere hastigheter enn hva vi har sett tidligere, så en økning i temperatur var forventet.

Totalt sett er det ikke bare den utrolige ytelsen og den relativt fine kjøleren som gjør dette til et godt skjermkort. Det er prisen som virkelig gjør GTX 560 Ti SO til en slager, og hvorfor den er så lav som den er kan vi virkelig ikke skjønne. En referanseversjon av GTX 560 koste 1900 kroner, mens Gigabytes kort ligger på 2100 kroner. Det er bare 200 kroner som skiller de kortene, en hundrelapp på hver side av 2000-kroners-grensen. Er du ute etter et kort i denne klassen er det ikke tvil om at Gigabytes GTX 560 Ti SO er det du bør gå for. Her får du tross alt ytelse som tilsvarer kort til 2700 kroner.

Gigabyte GTX 560 Ti SO er kort og greit et kort som leverer alt for mye ytelse for pengene. Slikt anbefales uten problem!


+ Mye ytelse!
+ Pent priset
+ Fin kjøleløsning
+ Flere overklokkingsvennlige funksjoner


- Litt mer støy enn referansekortet

Gigabyte GeForce GTX 560 Ti Super Overclock 1GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen