TEST: Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SO
Test

Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SO

Colin McRae Dirt 2
D X 1 1 , 4 x M S A A , M a k s / U l t r a

Man skulle nesten tro at pokalen for det første DirectX 11-baserte spillet skulle kuppes av ett eller annet effektpakket skytespill, men slik ble det ikke. Sammen med lanseringen av AMDs 5-serie med DX11-støtte ble Dirt 2 endelig tilgjengelig for PC, en lansering som trolig ble strategisk utsatt av begge parter.

Dirt 2 byr ikke på de seigeste oppgavene for skjermkortet, men det er nok av effekter som skal behandles. Fyskken må være riktig, og massive folkemengder skal tesseleres.

I DirectX 11-verdenen starter vi med bilspillet Dirt 2, og det hele går unna i et høyt tempo. Ved laveste oppløsning klemmer kortet ut alt spillet kan levere, før ytelsen synker i takt med at oppløsningen øker. Selv ved maksimal oppløsning går det unna i et brukbart tempo.

Inn i sammenligningsgrafen ser vi nok en gang at GTX 560 Ti SO raser mot toppen. GTX 570 blir forbigodt med god margin, og referansekortet finner vi hele 12 FSP lenger ned på listen.

Metro 2033
D X 1 1 , 4 x A F , A A A , H i g h

Verden har nettopp gått til helvete, og du befinner deg i Moskvas undergrunnsnett med den overveldende trusselen av mutanter liggende i hjernebarken konstant.

Spillet kommer pakket med DX 11-baserte muligheter. Implementeringen av tesselering er meget synlig, og muligheten som "depth of field" gir deg er uten tvil helt klar. I denne testen har vi dratt hardt på med innstillingene, AAA og High/Ultra på alle andre innstillinger er mer enn hva du skulle trenge. Du kan selv dra dette ned et hakk og opprettholde gode bildekvalitet og bildeflyt, men med denne testen vil vi virkelig sette samtlige DX 11-egenskaper på prøve.

Metro 2033 er en seig test, noe som gjenspeiler seg i minsteverdien vi måler. Siste måling viser et dropp som bare skjedde en gang i testen, men det er uansett tilfellet at bildehastigheten sank betraktelig. Med AAA og litt effekter aktivert ser det ut til at 1680 x 1050 piksler er en ideell oppløsning.

Satt opp mot andre skjermkort ser vi at ytelsen vi i dag måler, er ganske nøyaktig på nivå med GTX 570. Nok en gang imponerende fra Gigabytes side, og alt dette fra et kort som ikke koster mer enn 2100 kroner.

Battlefield Bad Company 2
D X 1 1 , 2 x M S A A , 1 6 x A F , M a k s

Med Bad Company 2 er ikke serien lenger forbeholdt konsollene. Et episk skytespill som truer pallplasseringen til Call of Duty er nå tilgjengelig for PC, og om du ruger på Windows 7 får du også med herlige DirectX 11 på kjøpet.

Dette spillet byr også på mye grafisk herlighet. La meg bare få si, en paradisstrand på Bora Bora må virkelig konkurrere med hva dette spillet kan levere med samtlige effekter aktivert.

Den minste- og den gjennomsnittlige verdien beveger seg nesten parallelt nedover, og testen går glatt og pent for seg ved alle oppløsninger. Fra 108 til 58 FPS er totalt sett gode tall, og det er ikke noe problem å dra på med alt som finnes av innstillinger Bad Company 2 kan by på.

Som siste sammenligning før vi skal summere det hele, imponerer Gigabyte nok en gang. Kortet passerer GTX 570 med god margin, noe som videre betyr at både HD 6950 og HD 6970 må se seg passert, selv om flere av disse kortene er langt dyrere. Bli med over på siste side, så tar vi en god gjennomgang!

Gigabyte GeForce GTX 560 Ti Super Overclock 1GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen