TEST: Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SO
Test

Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SO

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Crysis Warhead
@ E n t h u s i a s t , D X 1 0 , 0 x A A

Mot slutten av 2008 ble Crysis Warhead lansert, et spill som fort føyde seg inn i rekken som ett av de bedre førstepersons-spillene i året som fulgte. Warhead er en estetisk kraftpakke som ikke bare byr på vakker skog, behagelige hav, hissige koreanere og flyvende romvesner.

Det er mer ved det hele. Mystikken og måten man kan jobbe med miljøet bygget videre på Far Cry-arven, selv om man ikke har den samme muligheten til utforskning. Utviklerne har gitt maskinvaren din nok å tygge på, og det stilles krav til relativt kvass maskinvare for å få et godt grafisk bilde ut av spillet.

Vi kaster oss i gang med den klassiske Crysis Warhead-testen. Ytelsen er på et brukbart og fint nivå, selv om maksimal oppløsning rett og slett blir for hardt. Minsteverdien er ikke spesielt langt unna, selv om den gjerne kunne ha vært noe høyere ved laveste oppløsning.

Dette er den første spilltesten, og vi kan kort og greit si at vi får et meget godt førsteinntrykk av ytelsen Gigabyte her leverer. Dette kortet regelrett moser Nvidias kandidat, til og med GTX 570 blir passert med god margin. Dette lover godt, vi går videre!

Anno 1404 - Dawn of Discovery
D X 1 0 , 8 x A F , 4 x A A , H i g h

Personlig hadde jeg selv aldri møtt Anno-serien, ikke engang 1404 - Dawn of Discovery. RTS-spill er etter min mening fortsatt genialt, og utallige timer har gått med under titler som Age Of Empires og Red Alert, den dagen de titlene var aktuelle. Slike spill tar mye tid, og gud så moro det hadde vært om jeg nok en gang kunne ha satt meg ned å bygget opp og holde i live en hel sivilisasjon.

Anno sin grafiske bit bygger nå rundt DirectX 10, med mulighetene det trakk med seg. Det skal kunne kjøre spillet glatt og fint på lette maskinvare, men mulighetene for høy oppløsning og saftige instillinger er tilstede.

I Anno 1404 tusser de flittige folkene rundt, og ytelsen holder seg på et høyt nivå. Maksimal oppløsning er fullt mulig, noe som er spesielt nyttig i akkurat slike spill som dette.

Igjen ser vi at SO-kortet til Gigabyte presterer langt bedre enn referansekortet. Denne gangen er det snakk om hele 10 FPS, noe som betyr at dette kortet leverer omtrent det samme som GTX 570. Her snakker vi faktisk om ti ganger mer ekstra ytelse enn hva vi som oftest ser på "overklokkede" kort.

Far Cry 2
D X 1 0 , 4 x A A , U l t r a H i g h

Grafikken som møtte brukerne i det første Far Cry-spillet var ikke noe annet en overveldende. En vakker jungel som mer eller mindre var til fri disposisjon, perlehvite sandstrender og mye mer var nok til å fryde øyet både en og to ganger.

Far Cry 2 skuffer overhodet ikke på de samme punktene, selv om AI-en til tider kan virke litt klossete. Det grafiske spekteret er bredt, og spillet byr på mye godt som skjermkortet ditt kan få tygge unna. Blant jakten på både patroner og medisin får du kjøre biler i høy fart, dukke unna eksplosjoner og kryssild.

I Far Cry 2 merker vi oss først at minsteverdien ganske enkelt befinner seg i to steg, den er ikke flytende. Uansett, gjennomsnittsverdien holder seg stabil og fin, og det er ikke noe problem i å spille med alt av innstillinger aktivert.

Nok en gang ser vi at SO-kortet er overlegende bedre enn sitt opphav. I denne testen ble GTX 570 forbigått med stor margin, og det konkurreres sterkt med Radeon HD 6970. Kanskje mer imponerende ser vi at Nvidas egen GTX 580 er rett i nærheten.

Tom Clancy's H.A.W.X
D X 1 0 , 4 x A A , M a k s

Så langt ut i testen har vi kjørt igjennom en rekke FPS-spill, samt sniffet på strategi-sjangere. Luften er vårt neste territorium, møt Tom Clancy's H.A.W.K. Vi befinner oss i David Crenshaw solide militærstøvler, og kjemper innbitte kamper i luften mot fiender på både bakke- og fuglenivå.

Her skal detaljer fremkalles i høy hastighet, og vi vil ikke se noe til den brutale skippingen der en ny del av landskapet forran deg plutselig blir synlig. Det er en rekke detaljer som skal med, og Ubisoft har i det minste gjort sin del av jobben. I dag vil faktisk en rekke skjermkort til under 1000-lappen kjøre spillet med fin flyt.

Også H.A.W.X-testen fortoner seg pent og pyntelig hele veien. Grafen toner seg på samme måte som vi alltid har sett, og selv med alt av innstillinger aktivert ruller og går det i et høyt tempo.

Inn i sammenligningsgrafen ser vi det samme som tidligere, Gigabytes kort gjør det meget godt. Videre merker vi oss at HD 6970 kom litt dårlig ut i denne testen, noe som gjør at det lett blir tangert. GTX 570 befinner seg ikke langt unna.

Just Cause 2
D X 1 0 , A l t p å m a k s, 4 x A A

Selv om Just Cause 2 ble lansert godt inn i DX 11-perioden, kommer det kun med DX 10-støtte. I likhet med både Far Cry og Crysis har du en hel sydhavsøy til mer eller mindre fri disposisjon så langt det er verd å strekke dette i et spill. Også dette spillet byr på mye grafisk moro, en rekke fartsfylte eksplosjoner i både urbane og naturlige landskap som du slynger deg igjennom.

Vi har klinket alle innstillinger til det maksimale, med 4xAA. For å skape en helt objektiv måling, har vi deaktivert diverse filtre og simuleringer som er spesifisert for Nvidia-kort. Med disse funksjonene aktivert vil nyere Nvidia-kort gi deg et bedre bilde enn konkurrenten, men det går utover ytelsen i en grad som gjør at vi ikke kan sammenligne med AMD.

Helt til slutt i DirectX 10-verdenen fyrer vi opp Just Cause 2, og spretter litt rundt med Duracel-kaninen Rico Rodriguez. Ytelsen synker i et sakte og flott tempo, selv om maksimal oppløsning kan bli noe seigt.

Ytelsen vi nå ser ligger nøyaktig på nivå med GTX 570, noe som i akkurat denne testen betyr at GTX 560 Ti SO er betydelig bedre enn HD 6970. Det er bare 5 FPS ned til referanseversjonen av dette skjermkortet, men i akkurat denne testen er det ganske betydelig.

Gigabyte GeForce GTX 560 Ti Super Overclock 1GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen