TEST: Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SO
Test

Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SO

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Effektforbruk

Med drastisk høyere frekvenser og en noe mer solid vifte forventet vi hele tiden av kortet vi i dag tester skulle ro i land med et høyere effektforbruk enn hva vi så på referasekortet. Det er også tilfellet, rundt 360 W ender maskinen opp med, noe som er 60 W mer enn hva kortet til Nvidia trakk sammen med resten av maskinvaren.

Temperatur

Gigabyte lover at deres kjøler skal holde kjernen 8°C kaldere, om referansekortet hadde kjørt på de samme frekvensene som Gigabyte har satt. Vi vil derfor ikke sammenligne direkte mot GTX 560 Ti på akkurat dette området, fordi vi aldri testet kortet ved disse frekvensene. Uansett, ved load ser vi faktisk at temperaturen er 5°C høyere, men her må man også ta høyde for at vi snakker om et langt kraftigere kort. Ved idle derimot, er den lavere enn vi noen gang har målt - bare 7°C over romtemperaturen.

Som bildene på forrige side fortalte benytter kjøleren en rekke varmerør for å flytte varmen utover langs kjølefinnene. Viftene er vinklet med rundt 10°, noe som gjør at luftens sendes ut i bakkant av kabinettet, og mot luftstrømmen i front.

Støy

Når det kommer til støynivået er det viktig å presisere at Gigabyte ikke påstår at løsningen deres skal være mer stillegående enn den Nvidia har satt sammen. Det er termisk ytelse som står i fokus, men det påstås at støynivået skal være det samme. Videre må vi påpeke at vi som alltid har satt viften til automatisk, noe som betyr at den reguleres ut i fra Gigabytes egne algoritme, og at mange som kjøper et kort som dette trolig vil reglere denne.

Uansett, ved idle er det fint lite som skiller de to GTX 560 Ti-kortene fra hverandre, og da hadde altså Gigabytes kandidat en langt lavere temperatur. Under full belastning kan vi si at Gigabytes vifte lager marginalt mer støy, noe som vil merkes i en ellers stillegående maskin.

Gigabyte GeForce GTX 560 Ti Super Overclock 1GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen