TEST: Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SO
Test

Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SO

Vi tester normalt bare rene referansekort, og med jevne mellomrom trekker vi frem enkelte skjermkort som det er gjort noe spesielt med.

Ved lanseringen av GeForce GTX 560 ble vi lovet at dette kortet skulle komme i mange varianter. Nå, to uker senere, ser vi at nettopp dette har skjedd. Markedet er krydret med en rekke kort som ikke en en ren kopi av referanseproduktet til Nvidia. Det er en av de mer spennende variantene vi i dag skal trekke frem, og det er produsert av Gigabyte.

Det er Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SO vi snakker om, der "SO"-delen står for Super Overclocked. Det er akkurat det det er snakk om også, en virkelig overklokket versjon av GTX 560, samtidig som Gigabyte har klemt inn en solid kjøler.

Frekvensene er virkelig dratt opp et godt hakk. Her snakker vi ikke om en liten og ubetydelig Hertz forskjellige steder. Kjernefrekvensen er dratt opp fra de originalt 822 MHz til 1000 MHz. Minnefrekvensen har også fått seg en solid dytt, opp fra 4008 effektive MHz, til 4580 MHz. Videre er en rekke av komponentene byttet ut med andre av høyere kvalitet.

Kortet har naturlig nok også en litt høyere pris enn referansekortet. I dag kan du få kjøpt Gigabytes kort for rundt 2100 kroner, noe som er ganske nøyaktig 200 kroner mer enn det billigste GTX 560-kortet. I dette prissjiktet finner vi fortsatt Radeon HD 6950 til rundt 2000 kroner, men rundt 2200 kroner er det ingen direkte konkurrenter før vi møter HD 6970 og GTX 570 på 2600-2700 kroner. Vi forventer derfor at kortet vi i dag tester vil havne et sted midt i mellom disse kandidatene.

Vi tester med jevne mellomrom slike spesialkort. Ofte har overklokkingen fint lite å si. Tro meg, denne gangen gjør det et utrolig utslag!

Takk til Gigabyte som sendte kortet til test.

Gigabyte GeForce GTX 560 Ti Super Overclock 1GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen