Gigabyte endrer på LGA775-fester


Hvilke kjølere passer egentlig dette til?
(Bilde: The Inquirer)

Gigabytes kommende hovedkort med LGA775-sokler kan dermed bli annerledes enn andre 9xx-kort. Der mange vil si at det er fint å få utprøvet andre festemekanismer enn Intel sin, vil andre antakelig bli opprørt i tilfelle mekanismen hindrer bruk av mer "standard" kjølere på hovedkortene. Derimot ser det ut til at de har funnet en måte å bruke 3D-kjølerne deres til sokkel 478 på LGA775 - som antakelig dermed også vil gjelde for andre kjølere til dagens Intel-plattform.

Det er uklart om Gigabytes "3D Cooler" trenger noen spesiell mekanisme utover det andre sokkel 478-kjølere gjør. Kjøleren kommer nemlig med utbyttbare festemekanismer som passer til alle "gårsdagens" plattformer, og Gigabytes nye kjølerfester kan like gjerne være unike for 3D Cooler. Dersom den nye mekanismen passer til alle sokkel 478-kjølere, kan dette bli et stort fortrinn for Gigabyte-hovedkort i et marked der mange holder seg unna 9xx-plattformen fordi de ikke ønsker å bytte ut alle komponentene sine. Nå kan man i hvert fall slippe å bytte ut kjøleren.

Fra Gigabyte sin side sies det a kundene deres dermed kan "spare penger på oppgraderinger" og at den nye mekanismen "utvider verdien av produktet", ifølge The Inquirer. Spørsmålet er bare hvilket produkt de sakker om: Hovedkortet eller dagens 3D-kjølere, som også lages av Gigabyte?

Vi må derimot vente til Intel hever sperrefristen på detaljer om hovedkort og prosessorer før vi får vite om Gigabytes nye festemekanisme er en proprietær løsning som bare kan kjøre på deres egne kjølere, eller om det dreier seg om en smart løsning som hjelper med oppgraderingen til LGA775. I så fall kan det hende mange andre følger etter med lignende løsninger.

Vi knipset dette bildet av festemekanismen på Computex. Se flere bilder hos The Inquirer.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen