For ordens skyld nevner vi at modellen på bildet ikke har noe med artikkelen å gjøre.

Sniktitt Gigabyte X11

For ordens skyld nevner vi at modellen på bildet ikke har noe med artikkelen å gjøre. (Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

For lite og for sent

Vi har tatt en nærmere titt på Gigabyte X11 – «verdens letteste bærbare PC».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware/Taipei: I forrige uke lanserte Gigabyte sin X11 – en 11,6-tommer som ifølge Gigabyte selv skal være verdens letteste bærbare PC.

Den er selvfølgelig også utstilt på årets Computex-messe, hvor vi har hatt muligheter for å se litt nærmere på det lille vidunderet.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

– Du kan stå på den

Ved siden av en maks tykkelse på 16,5 mm og vekt på 975 gram – her får vi bare ta Gigabyte på ordet, siden målebånd og gramvekt ligger igjen hjemme i gamlelandet – er det store salgspunktet til X11 at den skal være spesielt solid i forhold til størrelsen.

Dette er det karosseriet av karbon som sørger for, det er bygd opp i en trinnvis prosess som gjør den ekstra sterk, kvitret en representant for Gigabyte.

– Du kan stå på den uten at den tar skade, proklamerte hun.

– OK, så gjør det, kontret vi.

Men det ville hun naturligvis ikke bli med på, selv om hun umulig kunne veie så veldig mye. Dette kom egentlig ikke som noen overraskelse heller – over årene har vi mange ganger hørt om hvor mye juling eller kaffe en bærbar skal tåle.

Å se noen sette overbevisningen sin ut i praksis har vi fremdeles til gode.

Carbon Fantastic

Karbon eller ikke – for våre fingre føles dette ærlig talt fremdeles som plast. Hvorvidt dette skyldes finishen på lokket – blank lakk som fører til at den stadig må tørkes ren for fingermerker – eller det faktum at den har litt mer fleks enn vi hadde trodd, er vi ikke sikre på.

Men vi er ganske sikre på at vi ikke hadde stått på den vi heller – i det minste ikke uten å ta ut forsikring først.

Siden de fysiske spesifikasjonene er kjent skal vi ikke gå inn på dette her, men for de interesserte kan vi legge til at utstillingseksemplaret var utstyrt med en Intel Core i5-3427U.

Den blanke skjermen virker klar og lyssterk, og pekeplaten er relativt stor og behagelig. Men dette er strengt tatt ikke nok til å imponere oss – det har konkurrerende bærbare hatt i flere år allerede. Og det hjelper heller ikke at tastaturet er i 95 prosent av full størrelse, ettersom visse andre 11,6-tommere ikke har fått krympet tastaturet i det hele tatt.

Vårt førsteinntrykk av Gigabyte X11 er altså ikke så godt som vi håpet på. Det føles litt "for lite og for sent". Med blankt lokk og plastikkfølelsen mot fingrene tenker vi mer på gårsdagens bærbare enn morgendagens.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Men førsteinntrykk stemmer jo heller ikke alltid – kanskje den blir lettere å like vekk fra messegulvets spotlys. Får vi tak i et eksemplar, skal vi i det minste teste den når den tiden kommer.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen