Gigabytes nye mini-PC, BRIX.
Gigabytes nye mini-PC, BRIX. (Bilde: Gigabyte)

Gigabyte lanserer kraftig mini-PC for selvbyggere

BRIX blir en kompakt og fleksibel DIY-modell.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Såkalte mini-PC-er kan nok ennå kalles et relativt smalt segment, men utvalget av modeller øker jevnt og trutt. Raspberry Pi er nok den mest kjente, men menyen består også av navn som Gizmo, Cubox og Cubieboard.

Fra den taiwanske produsenten Gigabyte tusler nå en ny deltaker inn på arenaen, i form av en modell selskapet har døpt Brix. Brix skal bli en kompakt og fleksibel mini-PC som Gigabyte mener vil egne seg godt både som mediasenter og vanlig PC.

Foto: Gigabyte

Kraftig mini-PC

Hovedkortet i mini-PC-en er på 10 cm x 10,5 cm og dermed på størrelse med Intels NUC-hovedkort. Der Intels kort inntil videre kun støtter Core i3- og Core i5-prosessorer, vil Gigabytes modell imidlertid kunne leveres med opptil Core i7.

Foto: Gigabyte

Nærmere bestemt er prosessoralternativene til Brix Intel Core i3-3227U på 1,9 GHz, Intel Core i5-3337U på 1,8 GHz og Intel Core i7-3537U på 2 GHz. Maskinen kommer ellers med to SO-DIMM DDR3-spor med støtte for maksimalt 16 GB minne, ett mSATA-spor for SSD og 802.11n WiFi. Et par USB 3.0-porter finnes også.

For å klargjøre Brix til mediasenter-bruk har Gigabyte utstyrt enheten med både en HDMI-utgang og en DisplayPort-utgang, som gjør at du kan kjøre to skjermer samtidig. Et VESA-feste er også på plass, slik at du kan skru den fast bak en PC-skjerm eller TV.

Gigabyte leverer den nye mini-PC-en sin «barebone», det vil si at prosessoren og WiFi-kortet medfølger, men at brukeren selv må sørge for SSD, minne og operativsystem. Selve tassen måler for øvrig 3 cm x 10,7 cm x 11,4 cm. Pris og tilgjengelighet er dessverre ikke kjent.

Apple har også sluppet minimodeller:
Apple Mac mini har mye kraft i kompakt format »

(Kilder: Gigabyte, via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen