Gigabyte Aivia Krypton skjuler mange juveler på innsiden.

Test Gigabyte Aivia Krypton

Gigabyte Aivia Krypton skjuler mange juveler på innsiden. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Fullspekket på innsiden, glorete på utsiden

Vi har ryddet plass på pulten for Gigabytes nye spillmus.

Spilltilbehør har blitt det nye Mekka for maskinvareprodusenter. De etablerte spillutstyr-selskapene, som Razer og Steelseries, har plutselig begynt å få hard konkurranse fra alle kanter. Selskaper som Cooler Master har begynt å satse for fullt på spilltastaturer og spillmus, og Thermaltake har gjort det samme.

Gigabyte er også ett av disse selskapene. De er kanskje mest kjent for hovedkortene sine, men har også en solid portefølje når det kommer til tastaturer, spillmus og tilbehør som høyttalere og eksterne harddisker. På testbenken denne uken har vi fått leke med selskapets nyeste spillmus, kalt Gigabyte Aivia Krypton. Spillmusen har både imponerende spesifikasjoner å vise til, samt et helt arsenal av medfølgende tilbehør.

La oss ta en titt på hva vi har i vente:

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Spesifikasjoner: Gigabyte Aivia Krypton Gaming Mouse

Sensor
Avago ADNS-9800 laser-sensor. 200 - 8200 DPI
Antall fysiske knapper
11 knapper
Innstillingsmuligheter
5 profiler, fire ulike DPI-modi
Lys
Lys på DPI-knapper, musehjul og profil-knapp.
Internminne
Ja, 32 kB
Tilkobling
Flettet USB-kabel
Vekt
110-149g
Ekstra
Vekter for finjustering, ekstra bunnplate med keramikkføtter.

Glorete utseende

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Gigabyte har brukt en rimelig matt plastoverflate på toppen av deres nye mus. På baksiden finner vi navnet «Krypton» slengt ut over hele bredden, mens «Aivia»-navnet er plassert på venstre musetast. Ikke akkurat det mest stilrene designet vi har sett, men dette skal vi ikke legge for mye fokus på. Musen er helt symmetrisk, og begge sidene er dekket av en ru gummioverflate, hvor tre riller skal gjøre grepet enda bedre.

De to tommelknappene er utført i samme materiale som sidene, og skiller seg godt ut fra pianolakken som omringer den. Lengst fremst på musen finner vi også profilknappen, som endrer farge basert på hvilken profil som er valgt. På toppen kan vi bytte DPI via en skyveknapp. DPI-en blir vist med blå LED-lys som strekker seg fremover mot skrollehjulet.

Rent størrelsesmessig havner Aivia Krypton omtrent midt på treet. På grunn av den symmetriske designen er musen ganske smal, men den er til gjengjeld tilnærmet like lang som CM Storm Sentinel Advance II.

Spennende underside

Med keramikkføttene på plass sklir Aivia Krypton rundt på musematten lettere enn noen gang før. .
Med keramikkføttene på plass sklir Aivia Krypton rundt på musematten lettere enn noen gang før. .Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Det er ikke før vi snur musen på hodet og ser på undersiden at Aivia Krypton får vise hva den er god for. Musen kommer nemlig med et utbyttbart lokk på undersiden. Den store forskjellen på de to medfølgende lokkene er føttene. Som standard har Gigabyte satt på lokket med de vanlige teflonføttene, som vi finner på omtrent samtlige spillmus på markedet. Disse gjør at musen sklir enkelt og glatt rundt omkring på musematten. Setter du imidlertid på den andre bakplaten med føtter laget av keramikk, får du en helt annen opplevelse. Forskjellen er virkelig merkbar, og gjør at musen nesten flyter på oversiden av musematten.

Det er plass til ti ulike vekter på undersiden av musen.
Det er plass til ti ulike vekter på undersiden av musen.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Det tok ikke lang tid før vi gjemte bort platen med teflonføttene, og kun spilte med keramikkføttene.

Men det stopper ikke der. Tar vi av lokket finner vi rom for ti ulike vekter. Her kan du altså finjustere vekten og vektbalansen akkurat slik du vil. Her er det bare å prøve seg frem, og finne ut akkurat det som passer deg best. Du skulle kanskje ikke tro at noen vekter som ikke veier mer enn par titalls-gram tilsammen skulle utgjøre så stor forskjell, men tro oss, det er merkbart.

Til slutt vil vi også nevne laser-sensoren Gigabyte har valgt å putte inn i den nye spillmusen sin. Det er den nye Avago ADNS-9800 som skjuler seg på innsiden, som kan gi en DPI på svimlende 8200 DPI. Det bør være nok oppløsning for å dekke selv de heftigste fireskjerms-oppsettene du kan forestille deg, og er den samme sensoren Coolermaster bruker i Sentinel Advance II.

Bli med over til neste side, så ser vi på hvordan den medfølgende programvaren er, og hvordan musen faktisk er i bruk.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen