Gigabit-switch fra Linksys

Det kan være vanskelig å forestille seg at store selskaper lanserer switcher og nettverksutstyr som ikke samtidig har støtte for trådløse nett, men med Cisco-selskapet Linksys sin 1U-switch handler det mest om kostnader per port. Med Linksys' 24-Port 10/100 + 2-Port Gigabit switch + 1 Mini GBIC med Webview (det er faktisk det den heter), har kostnadene kommet helt ned i 11,75 dollar, ifølge David Kelly, Linksys' salgssjef for EMEA.

Den rackmonterbare switchen har som navnet tilsier, 24 10/100 mbps porter og tre gigabit-porter der én er fiberoptisk, slik at routeren kan kobles til fjerne nettverk med høye hastigheter, og eventuelt også brukes i fiberoptiske nett når den tiden kommer. Den har også støtte for QoS (Quality of Service) og VLAN - virtuelle lokale nettverk.

I tillegg har den det Linksys kaller Webview; en liten webserver som byr på fjernovervåking og konfigurering av nær sagt alle switchens funksjoner. Webview lar brukerne overvåke ikke bare i/o-portene, men også gjennomstrømningne og hastigheten, og trafikkprioriteringen gjennom QoS. Her kan man også konfigurere opp til 64 forskjellige VLAN.

Switchen, som først og fremst er tiltenkt små og prisbevisste bedrifter, koster rundt to tusenlapper og skal være tilgjengelig i skrivende stund. Derimot ser den ikke ut til å ha dukket opp i prislistene til webshopene som er representert i prisguiden enda.

Les mer på Linksys' hjemmesider.

(Kilde: Linksys)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen